Νέα πλατφόρμα για δωρεάν τεστ σε εργαζόμενους

Τέθηκε σε λειτουργία η εξειδικευμένη πλατφόρμα https://ergasia.testing.gov.gr/ για δωρεάν τεστ σε εργαζόμενους επιχειρήσεων, που διαθέτουν άνω των 20 ατόμων προσωπικό. Κάθε εργαζόμενος θα μπορεί να υποβάλλει αίτημα διενέργειας τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του κορωνοϊού (rapid test) μέχρι και 2 φορές το μήνα.

Ο εργαζόμενος που θα επιλέγεται για δωρεάν έλεγχο για COVID-19, θα λαμβάνει στο κινητό τηλέφωνο που έχει δηλώσει στην πλατφόρμα, μήνυμα (SMS) με την ημέρα, ώρα και διεύθυνση του κέντρου ελέγχου στο οποίο θα πρέπει να μεταβεί. Η εξέταση συνιστά λόγο δικαιολογημένης απουσίας από την εργασία για 3 ώρες.

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι η διενέργεια περισσότερων γρήγορων διαγνωστικών τεστ στις επιχειρήσεις άνω των 20 εργαζομένων μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην πιο ασφαλή επαναλειτουργία της οικονομίας με τον ταχύτερο εντοπισμό των θετικών κρουσμάτων Covid και την αποφυγή δημιουργίας εστιών υπερμετάδοσης.

Θυμίζουμε ότι, εξακολουθεί να λειτουργεί η πλατφόρμα testing.gov.gr που παρέχει επίσης τη δυνατότητα δωρεάν διάγνωσης σε 386 σημεία σε όλη τη χώρα. Την περασμένη εβδομάδα η χώρα μας σημείωσε νέο ρεκόρ ημερήσιων τεστ με περίπου 46.000 την ημέρα (σε επταήμερη κυλιόμενη βάση), γεγονός που κατατάσσει την Ελλάδα σε υψηλή θέση στην Ε.Ε. όπως φαίνεται στο παρακάτω γράφημα:

Πηγή: https://virus.com.gr/