Νέα προκήρυξη για προσωπικό στις ΤΟΜΥ στις αρχές του 2019

Νέα προκήρυξη αναμένεται να βγει στον αέρα στις αρχές του 2019 για τις ΤΟΜΥ

Με νέο προσωπικό τόσο ιατρικό όσο και διοικητικό και νοσηλευτικό θα επιδιώξει να ενισχύσει τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η προκήρυξη για το προσωπικό θα βγει στις αρχές του νέου χρόνου και με διαδικασίες εξπρές θα αναλάβουν θέσεις οι νέοι εργαζόμενοι.
Ο χάρτης των προσλήψεων σχεδιάζεται ήδη αφού καταγράφονται όλα τα κενά που υπάρχουν σήμερα στις ΤΟΜΥ, τονίζουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr.

Παρότι η προκήρυξη επρόκειτο να βγει νωρίτερα, μετατέθηκε τελικώς λόγω και της ρευστής κατάστασης που υπάρχει σήμερα στο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και την άρνηση των γιατρών των Κέντρων Υγείας και των ΠΕΔΥ να διαδραματίσουν ρόλο οικογενειακού γιατρού.

Η προκήρυξη πάντως συμπίπτει με την έναρξη του νέου συστήματος παραπομπών (gatekeeping) που φιλοδοξεί να προωθήσει με τη νέα χρονιά ο υπουργός Υγείας, κάτι που έχει προαναγγείλει εδώ και καιρό.

Άγνωστο βέβαια παραμένει εάν τελικά θα τεθεί σε εφαρμογή των νέο σύστημα από 1.1.2019 όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, δεδομένων και των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό τόσο στις δημόσιες Μονάδες όσο και στους ιδιώτες γιατρούς του ΕΟΠΥΥ και αν θα δοθεί παράταση. Άλλωστε υπάρχουν σκέψεις στην οδό Αριστοτέλους να δοθεί λίγος χρόνος για να συγκεντρωθεί περισσότερο ιατρικό προσωπικό αναφέρουν υψηλόβαθμες πηγές του HealthReport.gr.

Πηγη:http://www.healthreport.gr