Νέα συμφωνία της Merck στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Η γερμανική φαρμακοβιομηχανία Merck ανακοίνωσε τη συνεργασία με την εταιρεία Iktos για τη χρήση της τεχνολογίας Τεχνητής Νοημοσύνης της δεύτερης. Στόχος η ανακάλυψη και σχεδιασμός νέων θεραπειών.

Η Iktos ιδρύθηκε το 2016 από τους Quentin PerronNicolas Do Huu και Yann Gaston-Mathé, με σκοπό την ανάπτυξη μιας καινοτόμου και φιλικής προς το χρήστη τεχνολογικής πλατφόρμας για σχεδιασμό φαρμάκων, αξιοποιώντας έναν ιδιόκτητο αλγόριθμο.

Η τεχνολογία της Iktos έχει ήδη εδραιωθεί με επιτυχία σε άλλους τομείς, όπως η επεξεργασία εικόνων και η αυτόματη μετάφραση, αλλά μόλις πρόσφατα εφαρμόστηκε στη χημεία. Βασίζεται σε μοντέλα γενετικής και προσφέρει αυτόματο σχεδιασμό εικονικών νέων μορίων για τη θεραπεία μιας δεδομένης ασθένειας.

Μέσω της χρήσης της νέας τεχνολογίας, οι δύο εταιρείες στοχεύουν στην αντιμετώπιση μιας από τις βασικές προκλήσεις στο σχεδιασμό φαρμάκων: γρήγορη ταυτοποίηση μορίων, τα οποία ταυτόχρονα ικανοποιούν πολλαπλά κριτήρια, που θυμίζουν φάρμακα στις κλινικές δοκιμές.

Θυμίζουμε ότι, το Δεκέμβριο του 2018, η Merck ανακοίνωσε μακροχρόνια συμφωνία με την Cyclica Inc. – μια εταιρεία βιοτεχνολογίας με έδρα το Τορόντο που κάνει έρευνες στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) με στόχο την επιτάχυνση ανακάλυψης φαρμάκων.

Επίσης, πρόσφατα, η Merck ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα ότι έχει λάβει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ για ένα νέο συνδυασμό Τεχνητής Νοημοσύνης και τεχνολογίας Blockchain, με στόχο την ασφαλή ενσωμάτωση φυσικών προϊόντων στον ψηφιακό κόσμο.

Η τεχνολογία blockchain είναι ένα μητρώο δεδομένων και πληροφοριών, στο οποίο αποθηκεύονται κι επαληθεύονται πληροφορίες και δεδομένα, τα οποία συνήθως εντάσσονται σε μπλοκ. Η λειτουργία του γίνεται με τη χρήση κρυπτογραφικών μεθόδων και με τέτοιο τρόπο, ώστε να δημιουργείται μία συνεχής αλυσίδα δεδομένων, ενώ κάθε τροποποίηση μίας πληροφορίας, που έχει καταγραφεί στο μητρώο να επηρεάζει αναγκαστικά όλες τις μεταγενέστερες καταχωρήσεις.

 

Πηγη:https://virus.com.gr/