Νέα τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη σήμερα και ‘καμπανάκια’ κινδύνου για τη διασπορά

«Πονοκέφαλο» και μάλιστα ισχυρό εξακολουθεί να προκαλεί στην κυβέρνηση το αποτύπωμα των κρουσμάτων του κοροναϊού στην κοινότητα. Προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ενός δεύτερου κύματος πανδημίας, τίθενται επί τάπητος όλα τα σενάρια σχετικά με τη λήψη ενός επόμενου κύματος μέτρων προστασίας, τη στιγμή που ιδιαίτερα κρίσιμη θεωρείται η τηλεδιάσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Όταν και θα έρθουν στην πρώτη γραμμή όλες οι τελευταίες εξελίξεις και θα εξεταστούν παρεμβάσεις, για να τεθούν αναχώματα, ιδιαίτερα το διάστημα-αιχμή των ημερών που θα προηγηθούν και θα ακολουθήσουν την αργία του Δεκαπενταύγουστου.

Τα φαινόμενα συγχρωτισμού και χαλάρωσης και η εικόνα των κρουσμάτων στα μεγάλα αστικά κέντρα (κυρίως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη) οδηγούν την κυβέρνηση σε συνεχείς παρεμβάσεις. Είναι χαρακτηριστικό, για παράδειγμα, ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην περιοδεία που πραγματοποίησε σε Χάλκη και Ρόδο, αναφέρθηκε δύο φορές στην ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα. “Απαιτείται να περιορίσουμε τώρα εν τη γενέσει του τη νέα έξαρση την οποία έχουμε δει στα κρούσματα του κορονοϊού, η οποία θέλω να τονίσω ότι δεν είναι κατά βάση μία εισαγόμενη έξαρση. Το λέω αυτό μετά λόγου γνώσης γιατί γνωρίζουμε τα στοιχεία. Δυστυχώς προέκυψε από κάποιες αμέλειες και από προκλητική αδιαφορία την οποία έδειξαν πολύ λίγοι στις υποδείξεις των ειδικών εντός της χώρας. Και για αυτό και θα επιμείνουμε ότι τώρα πια που καταλάβαμε αυτό το οποίο λέγαμε από την αρχή αλλά ίσως κάποιοι δεν ήθελα να το ακούνε, ότι ο κορονοϊός δεν εξαφανίστηκε, είναι ακόμα μαζί μας”, επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

“Εδώ και εβδομάδες ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση, οι ειδικοί επιστήμονες χτυπούν συνεχώς την καμπάνα του κινδύνου. Όχι μόνο με δηλώσεις, αλλά και με διαδοχικές αποφάσεις που αφορούν στην ένταση των ελέγχων, την επιβολή πρόσθετων μέτρων, την καθιέρωση τακτικών τηλεδιασκέψεων των συναρμόδιων υπουργών υπό την προεδρία του κ. Μητσοτάκη τρεις φορές την εβδομάδα…Στην προσπάθεια αυτή εντείνονται διαρκώς οι έλεγχοι για την τήρηση των αναγκαίων μέτρων, ενώ ταυτόχρονα λαμβάνονται πρόσθετες αποφάσεις στοχευμένες στις εστίες διασποράς”, είναι το σχόλιο στελεχών της κυβέρνησης. Παράλληλα, μετά από την εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων:

-Επεκτείνεται έως 31 Αυγούστου το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα.

-Κατόπιν και της σχετικής σύστασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, αναστέλλονται όλες οι λιτανείες για επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις.

 

 

Πηγή: https://www.healthweb.gr/