Νέα φιλανθρωπική οργάνωση για την καταπολέμηση των αιματολογικών νοσημάτων

Έμπρακτη φροντίδα και υποστήριξη σε ασθενείς και τις οικογένειές τους και ενίσχυση της έρευνας στον τομέα της ογκοαιματολογίας.

Στην κατάμεστη κεντρική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018, ένα μοναδικό μουσικό αφιέρωμα στη Νίκολα Δαυίδ-Πινέδο με έργα των Johann Sebastian Bach, Franz Liszt, Ludwig van Beethoven, Claude Debussy, Sergei Rachmaninoff, Frédéric Chopin, που ερμήνευσε ο ανερχόμενος νεαρός πιανίστας Αλέξανδρος Κυριακόπουλος. Το ρεσιτάλ πιάνου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσημης πρώτης παρουσίασης της ΜΚΟ Aurora, νέας οργάνωσης που εστιάζει στην καταπολέμηση των αιματολογικών νοσημάτων.

Η οργάνωση, που έκανε την Πέμπτη 7 Ιουνίου το πρώτο της ξεκίνημα, εστιάζει στην ογκοαιματολογία – αναγνωρίζοντας πως κάθε χρόνο, στην Ελλάδα, καταγράφονται 1.000 και πλέον νέα περιστατικά λευχαιμίας, και είναι επιτακτική η ανάγκη αντιμετώπισης της νόσου.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο  Clemente Pinedo, ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης ανέφερε: «Η Aurora στοχεύει να συμβάλει στο να καταστήσει την λευχαιμία και τα υπόλοιπα συναφή αιματολογικά νοσήματα 100% ιάσιμα. Μέχρι το όραμα αυτό γίνει πραγματικότητα, η AURORA θα βρίσκεται κοντά στους ασθενείς και τις οικογένειές τους, βοηθώντας τους να εξασφαλίσουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής.»

Για τους ανθρώπους που δοκιμάζονται από τα αιματολογικά νοσήματα, και για τις οικογένειές τους, που τους αγαπούν και τους στηρίζουν, ο κόσμος μοιάζει να σκοτεινιάζει. Σκοπός της Αurora είναι να ελαφρύνει, κάπως, αυτό το βάρος. Να δώσει, μέσα από πρακτικά καθημερινά πράγματα, βοήθεια – αλλά και την υπόσχεση ότι ακόμη και στα δύσκολα, υπάρχει η ελπίδα. Με τον γνώμονα αυτόν, η AURORA εστιάζει, σε βάθος χρόνου, στο να παρέχει:

  • Φιλοξενία, σε ασθενείς με κύρια κατοικία εκτός Αθήνας, οι οποίοι χρειάζεται να μεταβούν στην πρωτεύουσα για  να υποβληθούν σε μεταμόσχευση μυελού των οστών ή άλλη εξειδικευμένη θεραπεία.
  • Ψυχολογική και συμβουλευτική στήριξη σε ασθενείς και στις οικογένειές τους κατά την περίοδο της θεραπείας
  • Υποστήριξη ιατρικών κέντρων και κέντρων περίθαλψης στην Ελλάδα, ώστε να εξασφαλίζεται η ταχύτερη δυνατή εισαγωγή των πλέον προηγμένων θεραπευτικών μεθόδων και να ενισχύεται η καλύτερης δυνατής περίθαλψης των ασθενών
  • Ενίσχυση της επιστημονικής έρευνας, μέσω της υποστήριξης πρωτοποριακών επιστημονικών ερευνητικών προγραμμάτων που εστιάζουν στην θεραπεία της λευχαιμίας και των άλλων συναφών νοσημάτων του αίματος.

ΜΚΟ AURORA

Η ΑURORA ιδρύεται τον Ιούνιο του 2018 στη μνήμη της Νίκολα Δαυίδ Pinedo με στόχο την στήριξη της έρευνας γύρω από τα αιματολογικά νοσήματα αλλά και την έμπρακτη παροχή βοήθειας προς τους ασθενείς και τις οικογένειές τους. Διαπιστώνοντας, κατά την παρακολούθησή της στην Αθήνα, μετά από μεταμόσχευση μυελού των οστών, τις πιεστικές ανάγκες εκείνων που αγωνίζονται να καταπολεμήσουν την νόσο, η Νίκολα οραματίστηκε, μαζί με τον σύζυγό της Clemente, μια οργάνωση που θα υποστηρίζει τους ασθενείς κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου. Γεννιέται έτσι η ιδέα για την δημιουργία της AURORA.

Με το σύνθημα «Κάνε τη διαφορά. Γίνε εσύ το φως», η οργάνωση, που οφείλει το όνομά της στην μυθική προσωποποίηση της αυγής, στην Aurora των Ρωμαίων, καλεί όλους να συνδράμουν αυτήν την προσπάθεια, αναγνωρίζοντας πως η πρόκληση είναι τεράστια – και πως κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη.

Οι τρόποι να βοηθήσει κανείς είναι πολλοί – από το να συνδεθεί ως ιδιώτης είτε ως εταιρικός υποστηρικτής με μια από τις πρωτοβουλίες της οργάνωσης (από την στήριξη των ασθενών έως την προαγωγή της επιστημονικής έρευνας), στο να συμμετέχει στο δίκτυο Φίλων της AURORA, βοηθώντας έμπρακτα, με μια μικρή ετήσια συνδρομή.

 

Πηγη:http://www.iatronet.gr