Νέα χορηγία της THI Αυστραλίας σε ελληνικά νοσοκομεία

Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) Παίδων και Παιδιατρικά Τμήματα Νοσοκομείων στην Ελλάδα χρηματοδοτεί η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) Αυστραλίας.

Η ΤΗΙ Αυστραλίας έχει ήδη εξοπλίσει δύο Παιδιατρικά Τμήματα σε τοπικά νοσοκομεία στη Ελλάδα, μέσω μίας νέας συνεργασίας με το Σωματείο “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος”.

Το πρώτο κέντρο ξεκίνησε επίσημα τη λειτουργία του στις 7 Σεπτεμβρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, σε μία τελετή που έδωσε το παρών η Δρ. Ελένη Ζορμπά AO, THI Australia Director και CEO του Cancer Australia.

Η ΤΗΙ Αυστραλίας, δώρισε $48,000, για την κάλυψη της αγοράς εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού για τις Παιδιατρικές Κλινικές και για τις Μονάδες Νεογνών του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς καθώς και του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα».

«Είμαστε περήφανοι  που υποστηρίζουμε το Σωματείο “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος”, το οποίο εξοπλίζει νοσοκομεία σε ολόκληρη την Ελλάδα με υλικά και εξοπλισμό που παρέχουν στα παιδιά σημαντική ιατρική φροντίδα σε αυτές τις περιοχές», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΤΗΙ Αυστραλίας Nicholas Pappas, ενώ προσέθεσε «Χιλιάδες παιδιά που κάθε χρόνο νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Καστοριάς και των Ιωαννίνων,  θα έχουν πρόσβαση σε αυτές τις υποδομές και στην ιατρική φροντίδα που παρέχουν».

Η αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων που χρηματοδοτήθηκε από την ΤΗΙ Αυστραλίας, θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο.

Από το 2010, το Σωματείο Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος έχει διαθέσει περισσότερα από €1.8 εκατομμύρια, δημιουργώντας 18 Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και αναβαθμίζοντας 20 Παιδιατρικά τμήματα και Κλινικές δημοσίων νοσοκομείων σε ολόκληρη τη χώρα.

Καλωσορίζοντας την υποστήριξη από την THI Αυστραλίας, η Πρόεδρος του Σωματείου “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος”, Natasha Clive – Βρέκοσι, δήλωσε πως «Το Σωματείο “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος” είχε μία μεγάλη λίστα αναμονής από επείγοντα αιτήματα νοσοκομείων που αιτούνταν εξειδικευμένο ιατρικό εξοπλισμό για την θεραπεία των παιδιών. Είμαστε ενθουσιασμένοι που η ΤΗΙ Αυστραλίας υποστηρίζει τον οργανισμό μας και έχει βοηθήσει αυτά τα δύο τοπικά νοσοκομεία που βρίσκονταν σε μεγάλη ανάγκη. Εάν συμβεί κάποιο σοβαρό ατύχημα, το παιδί πρέπει να προσκομιστεί το συντομότερο δυνατόν σε νοσοκομείο. Αυτή είναι η ‘χρυσή ώρα’, τα 60 λεπτά, που η κατάσταση του παιδιού πρέπει να σταθεροποιηθεί, διαφορετικά μπορεί να χάσει την μάχη με τη ζωή πολύ γρήγορα. Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε όλα τα νοσοκομεία στην Ελλάδα και στα νησιά, ώστε όλα τα παιδιά να βρίσκονται σε απόσταση εντός μίας ώρας από νοσοκομεία με κατάλληλες υποδομές. Από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και από μηχάνημα σε μηχάνημα, έχουμε καταφέρει να καλύψουμε το παραπάνω κενό, μέσα σε πολύ δύσκολες εποχές, αλλά ακόμα έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Ο ρόλος μας είναι να υποστηρίζουμε τα νοσοκομεία και να τους παρέχουμε ό,τι χρειάζονται, προκειμένου να σώζουν τις ζωές των παιδιών μας, γιατί αυτός είναι ο σκοπός τους».

 

Πηγη:https://virus.com.gr