Νέες κινητοποιήσεις για το ανθυγιεινό και τα ΒΑΕ

Παναττική στάση εργασίας (12-3) για τη διατήρηση, διεύρυνση και αύξηση του ανθυγιεινού επιδόματος, καθώς και την ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ), διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) την Πέμπτη 3 Μαΐου.

Τα θέματα αυτά είχαν τεθεί σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπία της Ομοσπονδίας πρόσφατα με τον υπουργό Υγείας. Ο τελευταίος απέκλεισε για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο κατάργησης του εν λόγω επιδόματος για το νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό που σήμερα το παίρνει, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να επεκταθεί και σε ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων που έχουν άδικα εξαιρεθεί (π.χ. φυσικοθεραπευτές και νοσηλευτές ΤοΜΥ). Ακόμη, θεώρησε δίκαιο το αίτημά τους για ένταξη στα ΒΑΕ αλλά το παρέπεμψε στη μετά-μνημονιακή εποχή, δηλώνοντας παράλληλα αναρμόδιος για το θέμα.

Η ΠΟΕΔΗΝ, με τη νέα κινητοποίηση, διεκδικεί την άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων της. Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας διοργανώνει και συγκέντρωση έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (12:30).

Στο μεταξύ, για τη μη καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος στις ΤοΜΥ προτίθεται να προσφύγει δικαστικά η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ).

 

Πηγη:https://virus.com.gr