Νέος εκβιασμός στους ιατρούς που υπηρετούν στην Π.Φ.Υ- Νέα ταλαιπωρία για τους ασθενείς

Γράφει η Βαρβάρα Ανεμοδουρά μέλος Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά , Α’ Αντιπρόεδρος ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τον Φεβρουάριο του 2014 η Π.Φ.Υ δέχεται επίθεση με το κλείσιμο των ιατρείων ΕΟΠΥΥ και τη δημιουργία των ιατρείων του Π.Ε.Δ.Υ με τον εξαναγκασμό σε απόλυση των 3.500 ιατρών που υπηρετούσαν πολλά χρόνια και την πλήρη αλλαγή των εργασιακών σχέσεων των υπόλοιπων 2.500 ιατρών από την προηγούμενη κυβέρνηση με σύμμαχο τότε να έχουν οι ιατροί τη σημερινή κυβέρνηση.

‘Ερχεται τώρα ο νέος εκβιασμός αυτή την φορά στους συμβεβλημμένους ιατρούς της Π.Φ.Υ που δημιούργησε το προηγούμενο καθεστώς και τους λέει : ή έρχεσται να στελεχώσετε για κάποιο ακαθόριστο χρονικό διάστημα με εξευτελιστικές αμοιβές και συνθήκες παροχής υπηρεσιών το θεσμό των οικογενειακών ιατρών ( Παθολόγων – Ειδικευμένων Γενικών Ιατρών – Παιδιάτρους) ή οι συμβάσεις τέρμα στο άμεσο προσεχές διάστημα ( κατά πληροφορίες από 1-7-2018).

Οι πειραματισμοί και οι εκβιασμοί σε αυτή τη χώρα πότε θα τελειώσουν; Πότε ασφαλισμένοι πολίτες και ιατροί θα τύχουν σεβασμού από την υπεύθυνη πολιτεία;

Αλήθεια διερωτώμαι όταν το 2014 η σημερινή κυβέρνηση με το σημερινό υπουργό υγείας συμπαραστάτη στο μακρόχρονο απεργιακό κι όχι μόνο αγώνα των ιατρών του ΙΚΑ – ΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΥ δεν τα εννοούσε όταν μιλούσε για εκβιασμό και τώρα έρχεται πάλι αναστάτωση να προκαλέσει στους ασφαλισμένους πολίτες και στους εργαζόμενους ιατρούς της Π.Φ.Υ που τώρα αλλάζει το ΠΕΔΥ σε Κέντρο Υγείας – οικογενειακούς;

Αλήθεια θα βρουν τώρα συμπαράσταση από την προηγούμενη κυβέρνηση;

Ο χορός καλά κρατεί !!!!

Θεωρώ ότι η ελληνική δικαιοσύνη πάλι θα θεραπεύσει τα αποτελέσματα των πειραματισμών που γίνονται στην περίθαλψη του ελληνικού λαού στα εργασιακά και επιστημονικά δικαιώματα των ιατρών . Καινούριο κύμα μεταναστών ιατρών προβλέπω να δημιουργείται .

Στην Ελλάδα θέλουν τον οικογενειακό ιατρό να δουλεύει με 0,78 ευρώ την επίσκεψη (ανώτερο μηνιαίο εισόδημα 1.800 ευρώ μεικτά), με υπερβολικό αριθμό ωρών εργασίας και ελάχιστα επαγγελματικά δικαιώματα.
Στην ευρώπη το αντίστοιχο εργασιακό στάτους είναι κάτι παραπάνω από 100.000 με 120.000 ευρώ το χρόνο και με καλύτερα εργασιακά δικαιώματα.

Στα νέα σχέδια της Π.Φ.Υ τις ιατρικές ειδικότητες δεν τις θέλουν και όπου θα υπάρχουν θα είναι ακρωτηριασμένες. Πάλι θα κληθεί ο ελληνικός λαός να χρηματοδοτήσει από την τσέπη του αξιοπρεπή, επαρκή και πλήρη περίθαλψη.

ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ ΒΑΡΒΑΡΑ
ΜΕΛΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Α΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΑΝ/ΤΗΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΥ