Νέο Δ.Σ. στον Σύνδεσμο Διαγνωστικών Κέντρων

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων για να αποφευχθούν λουκέτα

Νέα διοίκηση στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ), ανέδειξε η γενική συνέλευση του κλάδου, η οποία διενεργήθηκε σε μία κρίσιμη περίοδο για τις μονάδες εργαστηριακής ιατρικής.

Όπως επισημαίνεται από τον Σύνδεσμο, “η επιβολή πολλών περιοριστικών μέτρων που αφορούν την αποζημίωση των διενεργούμενων εργαστηριακών εξετάσεων, όπως είναι η μείωση των ονομαστικών τιμών των περισσότερων εξετάσεων (ασφαλιστικές τιμές), οι κλιμακωτές εκπτώσεις (rebate), η αυτόματη περικοπή υπέρβασης δαπανών (claw back) και τελευταία οι αναγκαστικές επιστροφές από τους συμψηφισμούς παλαιότερων ετών, επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την βιωσιμότητα των Διαγνωστικών Κέντρων και Εργαστηρίων. Την ίδια στιγμή, η προγραμματισμένη μείωση του προϋπολογισμού για το 2018 και η ακόμη μεγαλύτερη για το 2019 που έχει ψηφιστεί με τροπολογία του άρθρου 34 στον Νόμο 4447/2016 (Φ.Ε.Κ. Α’ 241), οδηγεί τις μονάδες αυτές, κατά πάσα πιθανότητα, στην χρεοκοπία και την οικονομική καταστροφή.

Η εντολή της Γενικής Συνέλευσης προς το νέο Δ.Σ. είναι να αναδείξει τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαστηριακές αυτές μονάδες οι οποίες εξυπηρετούν πάνω από το 95% των ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και να προσπαθήσει, σε συνεννόηση με την Διοίκηση του Οργανισμού, να βρεθούν οι λύσεις που θα ανακόψουν την καταστροφική αυτή πορεία και θα βοηθήσουν τις μονάδες εργαστηριακής ιατρικής (Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια) να συνεχίσουν να προσφέρουν τις ποιοτικές υπηρεσίες τους στο κοινωνικό σύνολο”.

Τα μέλη του νέου Δ.Σ. με σειρά εκλογής, σύμφωνα με τον αριθμό των ψήφων που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι, είναι :
1) Καραμηνάς Ιωάννης 142 ψήφοι
2) Βουγιούκας Γεώργιος 141 ψήφοι
3) Γαλής Αντώνιος 141 ψήφοι
4) Κατσίκης Ευάγγελος 141 ψήφοι
5) Μάκκας Ιωάννης 135 ψήφοι
6) Αφθονίδης Νικόλαος 131 ψήφοι
7) Πυργαντή Δήμητρα 131 ψήφοι
8) Καναβάκη Μελανθία 122 ψήφοι
9) Γκανάκης Δημήτριος 74 ψήφοι

Οι ανωτέρω 9 εκλέγονται τακτικά μέλη του νέου Δ.Σ. του Συνδέσμου. Αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. εξελέγη ο Παναγιώτης Μανούσος με 57 ψήφους.

Για την εξελεγκτική επιτροπή εκλέχθηκαν ως τακτικά μέλη οι :
1) Καρούτζος Θεόδωρος 141 ψήφοι
2) Τσαμασίρου Ρουμπίνη 132 ψήφοι
3) Πλουμής Ιωάννης 127 ψήφοι.

Εντός της εβδομάδας το νέο Δ.Σ. θα συνεδριάσει για να συγκροτηθεί σε σώμα.

 

Πηγη:http://healthmag.gr