Νέο ψηφιακό εργαλείο στο βρετανικό ΕΣΥ

Ένα νέο ψηφιακό εργαλείο, που επιτρέπει στο προσωπικό υγείας και κοινωνικής φροντίδας να δει πόσες κενές θέσεις υπάρχουν στις μονάδες κοινωνικής φροντίδας, μπορεί να συμβάλει στη μείωση των παρατεταμένων διαμονών στο νοσοκομείο.

Το 2018, περίπου ένα τέταρτο του 1 εκατ. ημερών νοσηλείας στην Αγγλία αφορούσε άτομα που ήταν επαρκώς ιατρικά ικανά να λάβουν εξιτήριο από το νοσοκομείο, αλλά αντιμετώπισαν καθυστερήσεις στην παραπομπή τους σε άλλο στάδιο φροντίδας.

Η πρόσβαση στο νέο εργαλείο θα παρέχεται μέσω μίας νέας ψηφιακής πύλης, που εισάγεται από το NHS για άτομα που χρειάζονται φροντίδα στο σπίτι. Η πύλη αποτελεί μέρος ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου του NHS, ελπίζοντας να μειώσει την πίεση στο προσωπικό και το σύστημα.

Πάνω από 6.250 μονάδες κοινωνικής φροντίδας έχουν ήδη εγγραφεί στο σύστημα, το οποίο είναι προσβάσιμο από οποιαδήποτε συσκευή.  Μέσα σε μόλις 30 δευτερόλεπτα μπορεί να φορτώσει τα στοιχεία των διαθέσιμων κλινών, βοηθώντας το προσωπικό υγείας και κοινωνικής φροντίδας να βρει τις σωστές υπηρεσίες για μεμονωμένους ασθενείς, τα άτομα με άνοια ή κάποια αναπηρία.

Η Ruth May, επικεφαλής νοσηλευτικής στο NHS England, δήλωσε: «Χρησιμοποιώντας αυτή την τεχνολογία μπορούμε να συνεργαστούμε στενότερα, τα νοσοκομεία, οι τοπικές αρχές και οι μονάδες φροντίδας, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι παίρνουν τη σωστή φροντίδα στο σωστό μέρος, την κατάλληλη στιγμή και δεν μένουν στο νοσοκομείο χωρίς λόγο».

 

Πηγη:https://virus.com.gr/