Νέο «όπλο» κατά του καρκίνου- Πιο ακριβής εμβολιασμός όγκων

Καλύτερη ποιότητα απεικόνισης και επεμβατική ακρίβεια διασφαλίζουν νέα «όπλα» κατά του καρκίνου και συγκεκριμένα για τον εμβολιασμό όγκων. Η νέα τεχνολογία διευκολύνει τον πιο επιλεκτικό εμβολισμό των αγγείων που τροφοδοτούν τους όγκους.

Σε ανακοίνωσή της η Siemens Healthineers παρουσιάζει το νέο αγγειογραφικό σύστημα οροφής, Artis icono ceiling
Ακολουθώντας την αρχή της προφύλαξης ALARA, τη χρήση της μικρότερης δυνατής δόσης ακτινοβολίας στο πλαίσιο του ευλόγως εφικτού, η Siemens Healthineers ανάπτυξε την οικογένεια αγγειογράφων Artis icono τη νέα αλυσίδα επεξεργασίας εικόνας OPTIQ. Τα εν λόγω «εργαλεία» βελτιστοποιούν την αντίθεση και μειώνει τον θόρυβο της εικόνας, ανεξάρτητα από τις γωνιώσεις και τον σωματότυπο των ασθενών, καθώς υφίσταται η δυνατότητα λήψης τρισδιάστατων (3D) δεδομένων από την κεφαλή και την πλάγια πλευρά των ασθενών. Αποτέλεσμα είναι να καλύπτετααι ένα πλήρες γωνιακό εύρος 200 μοιρών.
Σημαντικό κρίνεται για την επεμβατική ακτινολογία και ειδικότερα για τον εμβολισμό των όγκων και του προστάτη.
Ακόμη, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι τα νέα στοιχεία ελέγχου και λειτουργίας που διαθέτει ο βραχίονας Omni Spin C του αγγειογραφικού συστήματος παρέχουν γρήγορη περιστροφή και ακρίβεια στις κινήσεις του συστήματος. Συνεπώς, λαμβάνονται οι τρισδιάστατες εικόνες σε μόλις δυόμισι δευτερόλεπτα, με μειωμένα παράσιτα λόγω κίνησης.
Χάρη στην υψηλή ακρίβεια εντοπισμού, το αγγειακό δέντρο χρειάζεται να οπτικοποιηθεί μόνο μία φορά για την απεικονιστικά κατευθυνόμενη τοποθέτηση καθετήρα κατά τη διάρκεια της χαρτογράφησης. Με τον τρόπο αυτό είναι πιθανό ο εξεταζόμενος να λάβει μικρότερη δόση ακτινοβολίας και δόση σκιαγραφικού.
Ακόμη, αξιοποιώντας τη Τεχνητή Νοημοσύνη για την καθοδήγηση των απεικονιστικών εργαλείων που διαθέτει το σύστημα, βοηθάει τους χρήστες για την πλοήγηση στη θέση των ανατομικών δομών και για τον εντοπισμό των αγγείων που τροφοδοτούν τον όγκο με την υποστήριξη λογισμικού.

Περαιτέρω πλεονεκτήματα παρέχει το αγγειακό σύστημα στη χειρουργική αίθουσα, σύμφωνα με την εταιρεία, καθώς έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί ως διεπαφή για συστήματα και λογισμικό τρίτων. Επομένως, μπορούν να εισαχθούν και να τροποποιηθούν οι παράμετροι λογισμικού τρίτων, για παράδειγμα, για τη μετεπεξεργασία εικόνων ή για σκοπούς εκπαίδευσης. Στα πλεονεκτήματά του συγκαταλέγεται διεπιστημονική χρήση, ρίχνοντας το κόστος: Το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην επεμβατική καρδιολογία για τη βελτίωση των θεραπευτικών αποτελεσμάτων των καρδιαγγειακών επεμβάσεων.
Άξιο λόγου είναι ότι το σύστημα χρησιμοποιεί στεγανοποιημένες επιφάνειες, οπότε ο καθαρισμός του συστήματος είναι εύκολος και γρήγορος, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς καθυστέρηση σε επόμενες διαδικασίες.

 

 

Πηγή: https://virus.com.gr/