ΝΙΜΙΤΣ : Στάσεις εργασίας για το λουκέτο στη Μ.Ε.Θ.

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ για το λουκέτο στη Μονάδα Ενετικής Θεραπείας του β’ ορόφου. Για τον λόγο αυτό πραγματοποιούν επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας από σήμερα έως τις 23 Μαΐου, από τις 8 έως 11 το πρωί.

Έξι κλίνες της Μ.Ε.Θ. θα στερηθούν οι ασθενείς λόγω της έλλειψης στελεχών. Όπως υποστηρίζει ο Σύλλογος εργαζομένων ΝΙΜΤΣ, είχε ενημερωθεί σχετικά ο Γενικός Διευθυντής Συντονιστής από τις 19 Φεβρουαρίου ότι θα πρέπει να μεριμνήσει για την αναπλήρωση των γιατρών που αποχώρησαν από την ΜΕΘ λόγω συνταξιοδότησης.

Ο Σύλλογος επικαλείται την δέσμευσή του Διευθυντή στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στις 16 Μαΐου ότι θα καλυφθούν οι οργανικές θέσεις έως τις 20 Μαΐου.

Ο Σύλλογος τονίζει στην επιστολή «απαιτούμε να προβείτε άμεσα στις ενέργειες που απαιτούνται για την στελέχωση της Μ.Ε.Θ. προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα».

Για αύριο Τετάρτη 22 Μαΐου, οι εργαζόμενοι έχουν ορίσει συγκέντρωση στην κεντρική πύλη του Νοσοκομείου στις 9 το πρωί. Οι κινητοποιήσεις χαίρουν της στήριξης της ΠΟΕΔΗΝ και της ΕΙΝΑΠ.

 

Πηγη:https://virus.com.gr/