Νοσοκομεία: Απεργούν σήμερα 15 Οκτωβρίου γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ

Σε νέα απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ

Παγώνουν τα νοσοκομεία σήμερα Πέμπτη 15 Οκτωβρίου από την απεργία που έχουν προκηρύξει οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ.
Οι υγειονομικοί διεκδικούν την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων και κάνουν λόγο για υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ).

Ειδικότερα όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) «η φωνή κάτω από τις μάσκες μετατρέπεται κάθε μέρα που περνάει σε κραυγή. Κραυγή αγωνίας, αγανάκτησης και οργής για τα παραμύθια της κυβέρνησης για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αναφέρει από την πλευρά ότι «θα είναι καταστροφικό εάν η Δημόσια Υγεία προσαρμοστεί για άλλη μια φορά στην αντιμετώπιση περιστατικών κορονοϊού, να σταματήσουν δηλαδή τη λειτουργία τα χειρουργεία, οι καρδιολογικές μονάδες, εξωτερικά ιατρεία και να αυξάνεται έτσι η νοσηρότητα από άλλες αιτίες».

ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ ζητούν μεταξύ άλλων προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων, πλήρη, επαρκή και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας και μαζικά επαναλαμβανόμενα test στο υγειονομικό προσωπικό.

 

 

Πηγή: https://www.healthreport.gr