Ξανθός: Δεν επιτρέψαμε το προσφυγικό να μετατραπεί σε πρόβλημα δημόσιας υγείας & ξενοφοβίας

Μήνυμα ότι το προσφυγικό ζήτημα δεν μετατράπηκε σε σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας, αλλά και ξενοφοβικών απόψεων, έστειλε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος από το πρωί της Τετάρτης επισκέπτεται τον προσφυγικό καταυλισμοό στη Μόρια Μυτιλήνης.

Το πλήρες μήνυμα του υπουργού Υγείας μετά την επίσκεψή του έχει ως εξής: «Δεν επιτρέψαμε το προσφυγικό πρόβλημα, το οποίο είναι πρόβλημα όλης της Ευρώπης, να μετατραπεί σε πρόβλημα δημόσιας υγείας. Με σημαντικές μας παρεμβάσεις, ενισχύσαμε το αίσθημα υγειονομικής ασφάλειας, ενώ δεν επιτρέψαμε επίσης την επιρροή πολύ ακραίων ξενοφοβικών και ρατσιστικών απόψεων στις τοπικές κοινωνίες».

Στη Μυτιλήνη βρίσκεται σύσσωμη σήμερα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας (Παύλος Πολάκης, Γιάννης Μπασκόζος, Σταμάτης Βαρδαρός), στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Βορείου Αιγαίου.

Στη διάρκεια της επίσκεψης, η ηγεσία η οποία θα συνοδεύεται και από τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ καθηγητή Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ, θα επισκεφθεί επίσης, Μονάδα του ΚΕΘΕΑ, Κέντρο Πρόληψης, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, θα εγκαινιάσει αύριο Πέμπτη, μία νέα πτέρυγα στο νοσ.Μυτιλήνης.

Πηγη:https://www.onmed.gr