Ξανθός: Ενίσχυση των ΜΕΘ με μόνιμο προσωπικό

Για προχειρότητα κατηγορεί το υπουργείο Υγείας ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Α. Ξανθός, καταλογίζοντάς της ότι δρομολογεί την έναρξη λειτουργίας των 50 νέων κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο Σωτηρία χωρίς αντίστοιχη πρόβλεψη για μόνιμο προσωπικό.

Η «λύση»των μετακινήσεων από άλλα νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ δεκάδων μόνιμων γιατρών ΕΣΥ και νοσηλευτών κατακρίνεται από τον κ. Ξανθό.

«Στο όνομα της πανδημίας λοιπόν η κυβέρνηση αποδιοργανώνει πλήρως αρκετά νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου, αποδυναμώνοντας τα ακόμα και σε ειδικότητες που είναι σε έλλειψη όπως οι αναισθησιολόγοι, για να καλύψει «όπως- όπως» τις νέες ΜΕΘ που πρέπει να αναπτυχθούν στο ΕΣΥ» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ξανθός.

Σε έντονο ύφος ο κ. Ξανθός καυτηρίασε το γεγονός ότι  δεν πρόκειται για «επένδυση μακροπρόθεσμου χαρακτήρα που «θωρακίζει» τη δημόσια περίθαλψη, αλλά κινήσεις πανικού μπροστά στην εξάπλωση της πανδημίας και αχρείαστη δοκιμασία του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και των ανθρώπων σε καιρό αυξημένης πίεσης και καταπόνησης».

Τις σχετικές δηλώσεις έκανε ο βουλευτής κατά τις περιοδείες του Τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα στο Γ.Ν.Θ.Α.Α. «Σωτηρία».

Τον αγώνα υπό αντίξοες συνθήκες του ανθρώπινου δυναμικού του νοσοκομείου για την αποτελεσματική ανταπόκριση του στις αυξημένες απαιτήσεις της υγειονομικής κρίσης επεσήμανε ο κ. Ξανθός στη συνάντηση με τη Διοίκηση και το Σωματείο Εργαζομένων.

Την ανάγκη ενίσχυσης των ανθρώπινων πόρων της νοσηλευτικής μονάδας υπογράμμισε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ με δεδομένο ότι το «Σωτηρία» λειτουργεί ως νοσοκομείο αναφοράς  παράλληλα  με την τακτική του λειτουργία και την εξυπηρέτηση όλων των υπόλοιπων περιστατικών στη διάρκεια της εφημερίας. «Αυτό το γεγονός δημιουργεί αυξημένες ανάγκες στελέχωσης του ΤΕΠ και των άλλων τμημάτων, κλινικών και εργαστηρίων με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό» σημείωσε ο κ. Ξανθός.

Η αύξηση του αριθμού του προσωπικού θα συμβάλει, σύμφωνα με τον κ. Ξανθό σε μια αξιόπιστη διαχείριση «όλων των σοβαρών κρουσμάτων covid -19 που χρειάζονται νοσηλεία ή διασωλήνωση και, ταυτόχρονα, της αξιοπρεπούς φροντίδας από το ΕΣΥ όλων των υπόλοιπων περιστατικών που σχετίζονται με τη συνήθη νοσηρότητα και αφορούν χρόνιες και απειλητικές για τη ζωή παθήσεις».

 

 

Πηγή: https://virus.com.gr/