Ξεκίνησε η μάχη για τις εκλογές του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου! Όλες οι λεπτομέρειες

Στις κάλπες προσέρχονται οι γιατροί στις 3 Μαρτίου προκειμένου να εκλέξουν νέο ΔΣ στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) που είναι το ανώτατο όργανο των γιατρών. Οι προηγούμενες εκλογές είχαν διεξαχθεί τον Μάρτιο του 2015, ενώ Πρόεδρος είχε αναδειχθεί ο Μιχάλης Βλασταράκος ο οποίος δεν κατέρχεται στις φετινές εκλογές.

Ήδη όλες οι παρατάξεις και τα ψηφοδέλτια έχουν σχηματισθεί, ενώ έχουν αρχίσει και οι απαραίτητες ζυμώσεις για τη συγκέντρωση των απαραίτητων ψήφων.
Οι ισορροπίες πάντως στις φετινές εκλογές είναι εύθραυστες, δεδομένου ότι εκτιμάται πως και στις κάλπες των γιατρών θα αποτυπωθεί η δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβερνητική παράταξη. Κάτι που είναι μάλλον σύνηθες αφού πάντα σε εκλογές σωματείων και διαφόρων κλάδων, η κεντρική πολιτική σκηνή μεταφέρεται σε …τοπικό επίπεδο.

Ενδεικτικό είναι άλλωστε ότι στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας τον περασμένο Οκτώβριο η ευρύτερη Αριστερά είχε κατέλθει κατακερματισμένη σε πολλές παρατάξεις, ενώ τα ψηφοδέλτια των γιατρών που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ πλήρωσαν τελικά την κυβερνητική φθορά.

Μάλιστα οι γιατροί του ΣΥΡΙΖΑ καταφέρθηκαν κατά του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού για την ήττα στις εκλογές.

Από την άλλη η γαλάζια παράταξη φαίνεται ότι κατεβαίνει πιο ισχυρή, ακριβώς εξαιτίας αυτής της κυβερνητικής φθοράς που παρατηρείται στις Αριστερές δυνάμεις, ενώ επιδιώκει να εμφανισθεί ισχυροποιημένη σε σχέση με το παρελθόν δημιουργώντας ψηφοδέλτιο με πολλά πρόσωπα τα οποία στο παρελθόν βρίσκονταν σε διαφορετικές κομματικές πλευρές.

Να σημειωθεί ότι στις εκλογές του ΠΙΣ οι εκλέκτορες είναι συνολικά 380 και είναι είτε Πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων από όλη τη χώρα, είτε έχουν εκλεγεί μέσω Ιατρικών Συλλόγων για να συμβάλουν με την ψήφο τους στη διαμόρφωση του νέου ΔΣ του ΠΙΣ.

 

Πηγη:https://www.healthreport.gr