Ξεκινάει σήμερα το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τη Διοίκηση, τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας

Το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τη Διοίκηση, τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας με τίτλο «Τεκμηριωμένη πολιτική στην Υγεία και την Ιατρική Περίθαλψη» που φέτος συνδιοργανώνουν η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Οικονομίας & Πολιτικής της Υγείας (ΕΕΕΟΠΥ) με τον Τομέα Οικονομικών της Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας ξεκινάει σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη στο Ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα.
Στην επίσημη έναρξη του Συνεδρίου σήμερα το πρωί θα απευθύνει χαιρετισμό ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, και θα ακολουθήσει στρογγυλή τράπεζα όπου οι Ηλίας Μόσιαλος, Γιώργος Τσάκος, Θεόδωρος Σεργεντάνης και Άρης Σισσούρας θα συζητήσουν για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, εκπροσωπώντας και εκφράζοντας τις απόψεις τεσσάρων γενιών.
Στο φετινό πρόγραμμα του συνεδρίου θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων οι πολιτικές δημόσιας υγείας, οι δαπάνες και η κατανομή των πόρων στην υγεία τη μεταμνημονιακή περίοδο, ο Ιατρικός Φάκελος στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, η Αξιολόγηση Τεχνολογίας Υγείας, η πολιτική για το φάρμακο και την ενσωμάτωση της καινοτομίας και θα διατυπωθούν τεκμηριωμένες προτάσεις για την προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών στον υγειονομικό τομέα.
Παράλληλα στο 14ο Συνέδριο θα συζητηθούν θέματα ασφάλισης υγείας με σημαντική παρουσία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας και των μελών της.
Στο, κατά κοινή ομολογία, μεγαλύτερο και πλέον σημαντικό συνέδριο στο πεδίο των επιστημών και της έρευνας υπηρεσιών υγείας με αξιοσημείωτη επίδραση στις πολιτικές υγείας της χώρας συμμετέχει και συνεισφέρει το σύνολο σχεδόν των εμπλεκομένων στην προβληματική, τη συζήτηση και τη διαμόρφωση των θέσεων για την υγειονομική μεταρρύθμιση, για την οποία προαπαιτείται η ανάπτυξη επιστημονικής τεκμηρίωσης και κλίματος εθνικής και κοινωνικής συναίνεσης. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου στην ιστοσελίδα:www.healthpolicycongress.gr.
Πηγη:http://medispin.blogspot.com