Ξεκινά έρευνα για τα γονίδια της κατάθλιψης

Οι ερευνητές ζητούν 40.000 άτομα με κατάθλιψη ή άγχος στην Αγγλία για να συμμετάσχουν σε μια μελέτη, με την οποία ελπίζουν να βρουν γονίδια, που ευθύνονται με αυτές τις καταστάσεις.

Η μελέτη φέρει την ονομασία GLAD (Genetic Links to Anxiety and Depression) και χρηματοδοτείται από το Εθνικό Ινστιτούτο Έρευνας για την Υγεία. Αναζητά εθελοντές ηλικίας 16 ετών και άνω που έχουν βιώσει είτε κατάθλιψη είτε άγχος σε κάποιο σημείο της ζωής τους.

Οι συμμετέχοντες απλά θα χρειαστεί να συμπληρώσουν ένα σύντομο ερωτηματολόγιο έρευνα και να δώσουν ένα δείγμα DNA (από το σάλιο). Η μελέτη GLAD θα προσφέρει επίσης μια ομάδα υποψηφίων για μελλοντικές μελέτες σχετικά με τις γενετικές πτυχές αυτών των δύο συνθηκών και θα μειώσει τη χρονοβόρα διαδικασία ανεύρεσης ασθενών για έρευνα.

Μέχρι σήμερα, έχουν βρεθεί 66 γενετικές συνδέσεις για την κατάθλιψη και το άγχος. Η νέα έρευνα θα επιτρέψει στους ερευνητές να λύσουν τις μεγάλες αναπάντητες ερωτήσεις, να εξετάσουν πώς αλληλεπιδρούν τα γονίδια και το περιβάλλον και να βοηθήσουν στην ανάπτυξη νέων θεραπευτικών επιλογών», δήλωσε ο Δρ. Gerome Breen, από το Κέντρο Βιοϊατρικής Έρευνας NIHR του King’s College στο Λονδίνο.

 

Πηγη:https://virus.com.gr