Ξεκινά ο διάλογος για τις νέες συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ! Πως θα αμείβονται

Από την αρχή ξεκινά ο διάλογος του υπουργείου Υγείας με τους γιατρούς προκειμένου να γίνουν οι νέες συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Ειδικότερα όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr οι δύο πλευρές, υπουργείο Υγείας και Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, αναμένεται να συναντηθούν στις αρχές με μέσα Μαρτίου, προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για τις νέες συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ οι οποίες έχουν ήδη καθυστερήσει λόγω και των οικογενειακών γιατρών που δεν έδειξαν ενδιαφέρον να συνάψουν σύμβασημε τον Οργανισμό.

Γι αυτό άλλωστε καθυστέρησαν και οι διαδικασίες για τις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με τους γιατρούς ειδικότητας.

Πως θα γίνουν οι συμβάσεις

Πάντως με βάση τις πληροφορίες του HealthReport.gr οι νέες συμβάσεις θα είναι συλλογικές και όχι ατομικές όπως στο παρελθόν, θα γίνουν δηλαδή κεντρικά μέσω του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ενώ θα γίνουν με προαγορά χρόνου επίσκεψης ανάλογα με τις ανάγκες του πληθυσμού.

Γεγονός που σημαίνει πως σε κάθε περιοχή οι αμοιβές θα είναι διαφορετικές όπως και ο αριθμός των επισκέψεων. Οι νέες συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ θα στηριχθούν ουσιαστικά στην προσφορά και τη ζήτηση ανάλογα την περιοχή.

Για παράδειγμα εάν σε μία περιοχή προκηρυχθούν 1000 επισκέψεις το μήνα και συμμετάσχουν 10 ιατροί θα τους αναλογούν 100 επισκέψεις, το αντίτιμο των οποίων όμως δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό από το υπουργείο Υγείας.

Το μόνο βέβαιον είναι πως η συνολική δαπάνη που θα δοθεί για τις συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ θα είναι κουρεμένη κατά πολύ.

Ειδικότερα όπως σημειώνουν πηγές του HealthReport.gr ο προϋπολογισμός πλέον θα είναι κατά πολύ μειωμένος και θα κυμανθεί στα 25 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Μπορεί στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ για το 2018 να αναγράφονται 92 εκατ. ευρώ για επισκέψεις σε γιατρούς αλλά από αυτά τα 60 με 67 εκατ. ευρώ είχαν προϋπολογισθεί για τους οικογενειακούς ιατρούς, τονίζουν καλά πληροφορημένες πηγές στο HealthReport.gr.

Να σημειωθεί ότι το κονδύλι που δινόταν για τους ιδιώτες γιατρούς κάθε χρόνο ώστε να βλέπουν τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ ήταν κοντά στα 110 εκατ. ευρώ.

 

Πηγη:HealthReport.gr