Οικογενειακός γιατρός ούτε στα Κέντρα Υγείας

Ούτε στα Κέντρα Υγείας φαίνεται ότι θα μπορούν να βρουν οικογενειακό γιατρό οι πολίτες

Εκατοντάδες πολίτες είναι το τελευταίο διάστημα στην αναζήτηση οικογενειακού γιατρού προκειμένου να εγγραφούν. Μια διαδικασία που έχει μεν διαφημιστεί από το υπουργείο Υγείας, χωρίς ωστόσο το σύστημα να είναι έτοιμο.

Οι ιδιώτες γιατροί φαίνεται πως δεν συμπληρώνονται παρότι λήγουν στο τέλος του μήνα οι συμβάσεις των οικογενειακών γιατρών του ΕΟΠΥΥ, συμβάσεις που τροποποιήθηκαν μετά τις αντιδράσεις του κλάδου.

Ούτε αυτές οι αλλαγές όμως φαίνεται πως μπορούν να εξασφαλίσουν τον απαιτούμενο αριθμό Παθολόγων, Γενικών Γιατρών και Παιδιάτρων, καθώς οι περιορισμένες αποδοχές συνεχίζουν να αποτελούν το μεγάλο αγκάθι.

Από την άλλη μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις των συνδικαλιστικών οργάνων και οι γιατροί των Κέντρων Υγείας που με το ζόρι βαφτίστηκαν οικογενειακοί γιατροί, αρνούνται να συμμετάσχουν στην διαδικασία.

Μάλιστα όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr ήδη σε διάφορα Κέντρα Υγείας ανά τη χώρα όπου πηγαίνουν πολίτες για να ενημερωθούν και να εγγραφούν, το ιατρικό προσωπικό τους παραπέμπει για αργότερα.

Άλλωστε ο κλάδος προσφεύγει δικαστικά αποδεικνύοντας ότι δεν μπορεί να γίνει μετατροπή της σύμβασης εργασίας με άλλες συνθήκες όπως αυτές του οικογενειακού γιατρού.
Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί ασθενείς αναζητώντας οικογενειακό γιατρό, πέφτουν επάνω σε γιατρούς που δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν υποχρεωτικά στη διαδικασία και επελέγησαν από το υπουργείο Υγείας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην αντιστοίχιση γιατρών ανά περιοχή προκειμένου να αναλάβουν τους πολίτες, ενσωματώθηκαν ακόμη και νεκροί γιατροί.

Όπως και να ‘χει αυτή τη στιγμή φαίνεται πως η διαδικασία εγγραφής των πολιτών δεν μπορεί να ολοκληρωθεί εάν προηγουμένως δεν συμφωνήσουν τόσο οι ιδιώτες γιατροί να μετατραπούν σε οικογενειακούς γιατρούς όσο και αυτοί του δημοσίου.

Πηγη:http://www.healthreport.gr