Οι βαθμοί στις εξετάσεις ειδικότητας των νέων γιατρών που συνεχίζουν να ανάβουν φωτιές!

Φωτιές εξακολουθούν να ανάβουν στον κλάδο των γιατρών οι αλλαγές στις εξετάσεις ειδικότητας που πλέον αποτελούν νόμο του κράτους με το τελευταίο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Ιατρικοί Σύλλογοι και Ενώσεις γιατρών αντιδρούν στο νέο σύστημα των εξετάσεων για τη λήψη ειδικότητας αφού εκτός των άλλων θα περιλαμβάνει και βαθμολογίες για τους νέους γιατρούς. Βαθμολογίες όμως που θα τους συνοδεύουν σε όλη την επαγγελματική τους πορεία, ανεξάρτητα εάν στην συνέχεια εκπαιδευτούν περαιτέρω ή αποκτήσουν νέες γνώσεις.

Ήδη η ΟΕΝΓΕ και το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή έχουν διατυπώσει τις έντονες αντιδράσεις τους ειδικά για τους βαθμούς των νέων γιατρών που είναι “καλώς”, “λίαν καλώς” ή “άριστα”.
Τώρα και νέες Ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους για το νέο σύστημα.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα λέει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας: «Η παγκόσμια πρωτοτυπία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έγκειται στην καθιέρωση βαθμών δημοτικού στον τίτλο της ειδικότητας, “καλώς”, “λίαν καλώς” ή “άριστα”, που θα συνοδεύει δια βίου τον γιατρό. Από εξετάσεις επάρκειας μετατρέπονται σε διαγωνισμό ανάδειξης αρίστων. Τι σημαίνει άραγε καλός χειρουργός; Τι σημαίνει άραγε λίαν καλός παθολόγος; Σε όλες τις χώρες του κόσμου, ακόμα και με το αυστηρότερο εξεταστικό σύστημα, κυριαρχεί η κοινή λογική, ή επαρκείς ή δεν επαρκείς, pass or fail».

Πάντως με το νέο σύστημα εξετάσεων για τη λήψη ειδικότητας θα εξετασθούν ήδη οι πρώτοι γιατροί τους επόμενους μήνες.
Να σημειωθεί ότι οι εξετάσεις θα δίνονται πλέον μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και μόνο τέσσερις φορές το χρόνο τους μήνες Φεβρουάριο, Μάιο, Σεπτέμβριο και Δεκέμβριο.

 

Πηγη:https://www.healthreport.gr