Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα πραγματοποίησαν μαζικούς εμβολιασμούς κατά της ιλαράς- Στα 2099 τα κρούσματα στη χώρα

Εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού παιδιών κατά της ιλαράς πραγματοποιούν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) στη Χίο την Τετάρτη και Πέμπτη 14 και 15 Μαρτίου. Εν τω μεταξύ η ιλαρά “καλπάζει” με τα κρούσματα να έχουν ξεπεράσει τα 2000 το φετινό χειμώνα…

Συνολικά θα εμβολιαστούν περίπου 300 παιδιά, ηλικίας 6 μηνών έως 16 ετών, τα οποία διαμένουν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της ΒΙΑΛ και σε δομές στέγασης στη Χίο.

Σήμερα εξάλλου το ΚΕΕΛΠΝΟ ανακοίνωσε ότι σε 2.099 ανέρχονται τα κρούσματα ιλαράς στην Ελλάδα μέχρι και τις 15 Μαρτίου. Σύμφωνα με τα νεότερα επιδημιολογικά στοιχεία από τις 01/5/2017 και μέχρι τις 15/3/2018 στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 2099 κρούσματα ιλαράς, με μεγαλύτερη συχνότητα στη Νότια Ελλάδα.
Γιατροί Χωρίς Σύνορα

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ξεκίνησαν να εργάζονται στη Χίο τον Δεκέμβριο του 2017. «Σκοπός της οργάνωσης είναι η υποστήριξη των τοπικών δομών υγείας του νησιού και η κάλυψη των ιατρικών αναγκών των προσφύγων. Ο εμβολιασμός αποτελεί μέρος αυτής της υποστήριξης, ενώ στο προσεχές χρονικό διάστημα, κινητές μονάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα θα επισκέπτονται καθημερινά τον καταυλισμό της ΒΙΑΛ και θα προσφέρουν υπηρεσίες φροντίδας σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας, φροντίδας ψυχικής υγείας και χρόνιων νοσημάτων» λέει η συντονίστρια της ομάδας των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Χίο, Νάσιας Αλμπανίδη-Κατσίνη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα πραγματοποιούν εκστρατεία εμβολιασμού στην Ελλάδα.

Το 2016 και το 2017 οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα πραγματοποίησαν επείγουσες εκστρατείες εμβολιασμού σε καταυλισμούς στην Αττική, την κεντρική Ελλάδα, τη Βόρεια Ελλάδα, τη Σάμο και τη Λέσβο. Συνολικά 10.500 παιδιά ηλικίας από 6 εβδομάδων έως 15 ετών εμβολιάστηκαν κατά 10 ασθενειών. Τον Φεβρουάριο του 2018 οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα εμβολίασαν 975 παιδιά κατά της ιλαράς στο νησί της Λέσβου

 

Πηγη:http://medispin.blogspot.gr