Οριστική ένταξη του συστήματος μέτρησης γλυκόζης Libre στον ΕΟΠΥΥ

Καθυστέρηση ενός μηνός, λόγω παράτασης εφαρμογής του νέου κανονισμού παροχών

Την οριστική αποζημίωση του συστήματος στιγμιαίας παρακολούθησης γλυκόζης Libre ψήφισε χθες, 3 Οκτωβρίου 2018, το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ.

Νωρίτερα, στις 25 Σεπτεμβρίου 2018, η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Αμοιβών και Τιμών Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων του ΕΟΠΥΥ συζήτησε το θέμα και αποφάσισε την αποστολή της θετικής εισήγησης στο ΔΣ του Οργανισμού.

Μετά από τουλάχιστον 2,5 χρόνια αδιάκοπων προσπαθειών και πιέσεων της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, το ΔΣ του Οργανισμού με τη θετική του ψήφο, ενέταξε το Libre στο σύστημα αποζημίωσης του ΕΟΠΥΥ.

Διαθέσιμο προς συνταγογράφηση θα είναι μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και σίγουρα πριν την εφαρμογή του νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας, αφού ολοκληρωθούν και οι τυπικές, αλλά και ηλεκτρονικές διαδικασίες του Οργανισμού.

Στο μεταξύ, ο νέος Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ μπαίνει σε ισχύ, σύμφωνα με την από 2.10.2018 εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, από 1η Νοεμβρίου 2018.

Ο νέος ΕΚΠΥ αναδιαμορφώθηκε και με τη συμβολή της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, η οποία διεκδίκησε και εξασφάλισε την παροχή των απαραίτητων υγειονομικών υλικών και των τεχνολογικών προϊόντων, στις αναγκαίες ποσότητες, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του Διαβήτη και για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πασχόντων.

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ ευχαρίστησε δημόσια τον εκπρόσωπό της στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, μέσω της ΕΣΑμεΑ, κ. Γρηγόρη Λεοντόπουλο, που όλα αυτά τα χρόνια στήριξε και στηρίζει τις θέσεις της.

Πηγη:http://healthmag.gr/