Ο εμβολιασμός είναι προσφορά και υποχρέωση

Εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών με θέμα «Εμβολιάσου! Προστάτευσε τον εαυτό σου, την οικογένειά σου, την κοινωνία!» πραγματοποιεί ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ).

Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου (10-3) θα στηθεί στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Μητροπόλεως, ένα ειδικά διαμορφωμένο σταντ απ’ όπου θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό για τη σημασία του εμβολιασμού.

Ο στόχος του ΦΣΘ είναι διττός: Να φτάσει στους πολίτες το μήνυμα α) ότι ο εμβολιασμός μας αφορά όλους και όχι μόνο τα παιδιά ή όσους ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, και β) ότι χάρη στον έγκαιρο εμβολιασμό προλαμβάνονται επιδημίες που μπορεί να είναι απειλητικές για την ίδια τη ζωή μας.

«Το χρονικό διάστημα που διανύουμε τα πιο δημοφιλή εμβόλια είναι αυτά για τη γρίπη, την πνευμονία, τον έρπητα ζωστήρα και σε ορισμένες περιπτώσεις και για την ηπατίτιδα. Κυρίως τα κάνουν ηλικιωμένα άτομα. Η εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα μας δεν είναι επαρκής εξαιτίας και της ελλιπούς ενημέρωσης των πολιτών, αλλά και του αντιεμβολιαστικού κινήματος που ενισχύεται και στην Ελλάδα. Οι γονείς που επιλέγουν να μην εμβολιάσουν τα παιδιά τους οφείλουν να γνωρίζουν ότι συμβάλλουν στην αύξηση του κινδύνου μετάδοσης διαφόρων νοσημάτων, όπως για παράδειγμα η ιλαρά» επισημαίνει ο πρόεδρος του Συλλόγου, Διονύσιος Ευγενίδης.

Παράλληλα, τονίζει ότι «ο Σύλλογός μας επιχειρεί, μέσα από τις δράσεις που διοργανώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα, να καλύπτει το κενό ενημέρωσης που υπάρχει για σοβαρά ζητήματα υγείας. Αυτό πράττει και τώρα με την εκστρατεία ενημέρωσης για τον εμβολιασμό. Άλλωστε το φαρμακείο είναι το πρώτο σημείο παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και ο φαρμακοποιός η βασική πηγή πληροφόρησης των πολιτών για τα εμβόλια και την αναγκαιότητά τους».

 

Πηγη:https://virus.com.gr