Ο κορονοϊός προσβάλλει όλο και περισσότερο τους νέους, η μεγάλη αύξηση των εισαγωγών «πιέζει» τα νοσοκομεία

Οι νέοι άνθρωποι που προσβάλλονται στη χώρα μας από κορονοϊό είναι όλο και περισσότεροι, ενώ ειδικά τον τελευταίο μήνα, όπως μαρτυρούν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, υπάρχει αύξηση στα κρούσματα στις νεότερες ηλικιακές ομάδες.

Στις 8 Φεβρουαρίου, οι διασωληνωμένοι ηλικίας 40-64 ήταν 88, ενώ μέσα σε ακριβώς ένα μήνα διπλασιάστηκαν. Οι διασωληνωμένοι αυτής της ηλικιακής κατηγορίας έχουν φτάσει τους 176, αποτελώντας το 36,9% των ασθενών με Covid-19, που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ της χώρας και αυτή τη στιγμή είναι 477.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πνευμονολόγος του «Ευαγγελισμού» στην ΕΡΤ, κ. Γιάννης Καλομενίδης, «η διασπορά είναι ανεξέλεγκτη και γι’ αυτό προσβάλλονται περισσότερο νέοι άνθρωποι. Για άλλες 3-4 εβδομάδες η πίεση στις ΜΕΘ θα είναι μεγάλη. .

«Το φάσμα κατεβαίνει και σε αυτούς που είναι 20 και 25 ετών. Δυστυχώς έχουμε διασωληνωμένους από την ίδια οικογένεια, έχουμε χάσει και δύο ανθρώπους από την ίδια οικογένεια», ανέφερε στον ΣΚΑΪ η πνευμονολόγος του “Σωτηρία”, Μάτα Τσικρίκα

Ο εισαγωγές με κορονοϊό στα νοσοκομεία, αυξήθηκε κατακόρυφα τις τελευταίες ημέρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι την 1η Μαρτίου οι εισαγωγές στην επικράτεια ήταν 289 και το Σάββατο 6 Μαρτίου έφτασαν τις 429.

Την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, εισήχθησαν στα νοσοκομεία της χώρας 2572 ασθενείς με Covid-19, με τον μέσο όρο από 1-7/3 να είναι 367 εισαγωγές την ημέρα. Την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, και συγκεκριμένα την τελευταία του Φεβρουαρίου 292.

 

Πηγή: https://www.dikaiologitika.gr/