Ο Φάουτσι υπερασπίστηκε το «άδειασμά» του στον Τραμπ

Ο κορυφαίος Λοιμοξιωλόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, υπερασπίστηκε τον εαυτό του μετά τις κατηγορίες που του επέρριψε ο Ντόναλντ Τραμπ ότι δεν στήριξε το φάρμακο της υδροξυχλωροκίνης στο πλαίσιο της καταπολέμησης του COVID-19.

«Δεν έχω παραπλανήσει το αμερικανικό κοινό σε καμία περίπτωση», δήλωσε ο Φάουτσι στο πρόγραμμα «Good Morning America» της ABC.

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέβασε εκ νέου μια δημοσίευση που κατηγόρησε τους Φάουτσι και Δημοκρατικούς ότι καταστέλλουν τη χρήση του ναρκωτικού υδροξυχλωροκίνη για τη θεραπεία του νέου κοροναϊού που περιελάμβανε έναν σύνδεσμο για ένα βίντεο μιας ομάδας που παρέβλεπε την ανάγκη για μάσκες προσώπου εν μέσω της πανδημίας.

Ένας εκπρόσωπος του Twitter επιβεβαίωσε ότι τα tweets με το βίντεο παραβίαζαν την πολιτική παραπληροφόρησης COVID-19 της εταιρείας και τα tweets που κοινοποίησε ο Trump διαγράφηκαν. Το βίντεο, το οποίο συγκέντρωσε περισσότερες από 14 εκατομμύρια προβολές στο Facebook προτού το αφαιρέσει η εταιρεία, επίσης χαρακτήρισε ψευδώς το φάρμακο ως «θεραπεία», ανέφερε το CNN.

«Καταργήσαμε αυτό το βίντεο για κοινή χρήση ψευδών πληροφοριών σχετικά με θεραπείες και θεραπείες για το COVID-19», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Facebook, Άντι Στόουν.

Ο Φάουτσι δεν στήριξε το «φάρμακο του Τραμπ»

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων τον περασμένο μήνα ανακάλεσε την άδεια έκτακτης ανάγκης για υδροξυχλωροκίνη για τη θεραπεία του COVID-19, την ασθένεια που προκλήθηκε από το νέο κορονοϊό, μετά από αρκετές μελέτες που αμφισβητούν την αποτελεσματικότητά του. Ο Τραμπ έχει επανειλλημένως στηρίξει το φάρμακο και είπε ότι το έχει χρησιμοποιήσει ο ίδιος.

Δεν ήταν δυνατή η άμεση επικοινωνία με εκπροσώπους του Λευκού Οίκου για σχόλιο.

Ο Fauci, ο οποίος διευθύνει το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) και έχει εργαστεί υπό έξι προέδρους των ΗΠΑ, δήλωσε ότι δεν ακολούθησε τα tweets του Trump. Προέτρεψε τους Αμερικανούς να συνεχίσουν να λαμβάνουν υπόψη τις συστάσεις της κοινής λογικής για να βοηθήσουν στον περιορισμό της επιδημίας στη χώρα, όπου υπάρχουν πάνω από 4 εκατομμύρια περιπτώσεις και 146.766 θάνατοι που συνδέονται με την ασθένεια.

«Υπάρχουν ορισμένα θεμελιώδη πράγματα που πρέπει να κάνουμε», είπε στο ABC, όπως φορώντας μάσκες, κρατώντας απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων από άλλους, αποφυγή πλήθους, κλείσιμο ράβδων σε ορισμένες περιοχές και πλύσιμο χεριών.Δεν υπάρχει αμφιβολία γι ‘αυτό.”

Ο Fauci, ο οποίος ηγήθηκε του NIAID στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας από το 1984 και κέρδισε υψηλό βαθμό σε δημόσιες δημοσκοπήσεις, δήλωσε ότι υποστήριξε την απόφαση της FDA για την υδροξυχλωροκίνη.

Οι θέσεις του Τραμπ δεν θα αποθάρρυναν το έργο του για τη δημόσια υγεία, πρόσθεσε.

«Θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου ανεξάρτητα από το τι βγαίνει προς τα έξω γιατί νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό. Είμαστε στη μέση μιας κρίσης».

 

 

Πηγή: https://www.news4health.gr/