Ο FDA και το πιλοτικό πρόγραμμα για την ασφάλεια στα φάρμακα

Το Bethesda – το πιλοτικό πρόγραμμα του FDA που λειτουργεί στο πλαίσιο του νόμου περί ασφάλειας της αλυσίδας εφοδιασμού με φάρμακα (DSCSA), απαιτεί από τον Οργανισμό να διερευνήσει και να αξιολογήσει μεθόδους για την ενίσχυση της ασφάλειας στην αλυσίδα εφοδιασμού των φαρμάκων. Αυτό περιλαμβάνει η τεχνολογία blockchain.

Η πρωτοβουλία DSCSA αποσκοπεί στη βελτίωση της ασφάλειας της αλυσίδας εφοδιασμού φαρμακευτικών προϊόντων διανομής και εξετάζει τυχόν πιλοτικά έργα που διεξήχθησαν πριν από τη θέσπιση του νόμου. Μια εταιρεία που συνεργάζεται με τον FDA για να ενισχύσει την ασφάλεια της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι η TraceLink.

Το Blockchain είναι ένα λογισμικό που παρέχει ένα σύστημα ψηφιακού ημερολογίου για εγγραφές και συναλλαγές καταγραφής, συγκεντρώνοντάς τες σε χρονολογικά ταξινομημένα μπλοκ. Αυτό το καθιστά ιδανικό για τον εντοπισμό των αναλωσίμων και τη διασφάλιση ότι έχουν επιτευχθεί οι απαιτούμενες συνθήκες αποθήκευσης και ότι δεν έχουν παραποιηθεί τα εμπορεύματα.

Το TraceLink παρέχει ένα από τα μεγαλύτερα ολοκληρωμένα δίκτυα ψηφιακού εφοδιασμού παγκοσμίως, με επίκεντρο την παροχή ανταλλαγής πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο για καλύτερα αποτελέσματα ασθενών. Η εταιρεία ανακοίνωσε την υποβολή του Trace Histories, το οποίο είναι μια διαλειτουργική λύση δικτυακού blockchain που σχεδιάστηκε για να υποστηρίξει το πρόγραμμα DSCSA.

Το έργο του blockchain για τα φαρμακευτικά προϊόντα είναι σημαντικό, δεδομένου ότι μέχρι το 2023, τα μέλη της αλυσίδας εφοδιασμού των ΗΠΑ θα χρειαστούν τις διαδικασίες και τα συστήματα που εφαρμόζονται για να ικανοποιήσουν την απαίτηση DSCSA για μια διαλειτουργική, ηλεκτρονική ανίχνευση φαρμακευτικών προϊόντων σε επίπεδο συσκευασίας.

Η λύση TraceLink Trace Histories ενσωματώνεται άμεσα στην υπάρχουσα παγκόσμια υποδομή μιας εταιρείας υγείας. Αυτή η ενσωμάτωση θα επιτρέψει την ασφαλή ανταλλαγή κρίσιμων και εμπιστευτικών πληροφοριών με εξουσιοδοτημένους εταίρους σε ανοικτή, διαλειτουργική μορφή. Ένα τέτοιο πρόγραμμα θα είναι ένα βήμα πιο κοντά στην παροχή βοήθειας στις εταιρείες που πληρούν την τελική προθεσμία του 2023 DSCSA που απαιτεί πλήρη ιχνηλασιμότητα σε επίπεδο μονάδας σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της TraceLink, Shabbir Dahod δήλωσε στην Pharmaceutical Technology : «Συνδυάζοντας τις σχεδόν δύο δεκαετίες εμπειρίας μας στη συμμόρφωση με βάση τα πρότυπα για την παρακολούθηση και την ανίχνευση στην αλυσίδα εφοδιασμού φαρμάκων με τις βαθιές τεχνικές γνώσεις μας, κρίνουμε ότι η λύση του blockchain είναι επαναστατική”.  Στο Blockchain στρέφονται ολοένα και περισσότερες φαρμακευτικές εταιρείες, με βάση επιτυχίες που σχετίζονται με άλλους τομείς της οικονομίας, όπως οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και οι προμηθευτές ενέργειας.

 

Πηγη:https://www.healthweb.gr/