Πάνω από 80 υγειονομικοί θετικοί στον κορωνοϊό – Ολοένα και μακραίνει η λίστα

Θετική εργαζόμενη στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών – Ότι χάθηκε το πρώτο της δείγμα της καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Μακραίνει η λίστα των υγειονομικών που εντοπίζονται θετικοί στον νέο κορωνοϊό. Από το Σάββατο έχει σημάνει «συναγερμός» στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης καθώς εργαζόμενη στα χειρουργεία βρέθηκε θετική μετά από τεστ που της έγινε. Παράλληλα, στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών άλλη μια εργαζόμενη βρέθηκε θετική, αλλά το δείγμα της χάθηκε.

Έχουν υπερβεί πλέον τους 80 οι υγειονομικοί που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό ενώ μεγάλος αριθμός εργαζομένων στις δημόσιες δομές υγείας είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό λόγω επαφής με επιβεβαιωμένο ή υποπτο κρούσμα.

Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης το Σάββατο το απόγευμα νοσηλεύτρια των χειρουργείων εμφάνισε συμπτώματα. Της έγινε τεστ και βγήκε θετικό στο κορωνοϊό. Έκλεισαν τα χειρουργεία για απολύμανση, με αποτέλεσμα επί του παρόντος να λειτουργεί μόνο μία χειρουργική αίθουσα για τα επείγοντα περιστατικά.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) τα τακτικά χειρουργεία αναβάλλονται και ήδη πέντε εργαζόμενοι είναι σε καραντίνα.

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι η ιχνηλάτηση των επαφών της νοσηλεύτριας.

Θετική εργαζόμενη στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών

Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε και μια βοηθός ακτινολόγου στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών. Είχε επιστρέψει από καλοκαιρινή άδεια στις 13 Αυγούστου και λόγω συμπτωμάτων που εμφάνισε, υπεβλήθη σε μοριακό διαγνωστικό έλεγχο.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ το δείγμα της εργαζόμενης χάθηκε καθώς τα δείγματα αποστέλλονται είτε στη Θεσσαλονίκη, είτε στην Κοζάνη προς ανάλυση, αφού το νοσοκομείο στα Γιαννιτσά δεν διαθέτει μοριακό αναλυτή για τον νέο κορωνοϊό.

Η βοηθός ακτινολόγου έδωσε και δεύτερο δείγμα μετά την απώλεια του πρώτου και διαπιστώθηκε ότι είναι θετική.

Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι η εργαζόμενη από τις 13 Αυγούστου έως και την έκδοση του αποτελέσματος του μοριακού τεστ, στις 22 Αυγούστου εργαζόταν κανονικά με ότι αυτό συνεπάγεται για την διασπορά του ιού.

Η ιχνηλάτηση των επαφών της είναι σε εξέλιξη και έχουν ήδη ληφθεί δείγματα από 20 συναδέλφους της στο νοσοκομείο, με την έκδοση των αποτελεσμάτων των τεστ να αναμένεται.

 

 

Πηγή: https://ygeiamou.gr/