Πάτρα: 16χρονη τρόφιμος ιδρύματος διαγνώστηκε με σύφιλη – Νοσηλεύεται σε απομόνωση

Με σύφιλη διαγνώστηκε τις προηγούμενες ημέρες μια 16χρονη κοπέλα, τρόφιμος γνωστού ιδρύματος της Πάτρας, η οποία έχει απασχολήσει αρκετές φορές τις αστυνομικές αρχές με τις… αποδράσεις της.

Η 16χρονη το προηγούμενο διάστημα είχε φύγει από το ίδρυμα και μετά από ημέρες βρέθηκε στην Αθήνα, και κατ’ άλλες πληροφορίες το άτομο με το οποίο συζούσε συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, σύμφωνα με το pelop.gr.

Μετά την επιστροφή της στην Πάτρα, δόθηκε εντολή από τη διοίκηση του ιδρύματος που φιλοξενείται και της έγιναν ιατρικές εξετάσεις. Εκεί διαπιστώθηκε ότι πάσχει από σύφιλη.

Η νεαρή, αφού διαγνώστηκε με τη μολυσματική ασθένεια, φέρεται πως νοσηλεύεται σε απομόνωση για να μη μεταδώσει την ασθένεια ενώ λαμβάνει θεραπευτικό σχήμα.

Τι είναι η σύφιλη

Η Σύφιλη είναι σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα που οφείλεται σε λοίμωξη από την ωχρά σπειροχαίτη. Είναι χρόνια ασθένεια που μπορεί να προσβάλλει όλα τα όργανα και συστήματα του οργανισμού.

Η σύφιλη παρουσιάζεται με παγκόσμια διασπορά και συνήθως προσβάλλει νέους ενήλικες 20-30 ετών, άνδρες περισσότερο από γυναίκες. Στην Ελλάδα θεωρείται σπάνιο νόσημα, αλλά η έξαρση της ασθένειας παγκοσμίως, πιστεύεται ότι θα επηρεάσει τη συχνότητά της και μέσα στα ελληνικά σύνορα.

Η σύφιλη μεταδίδεται με άμεση επαφή με τις βλάβες του δέρματος ή των βλεννογόνων και τις εκκρίσεις (σίελος, σπέρμα, κολπικά υγρά) μολυσμένου ατόμου, κατά τη σεξουαλική επαφή, όταν υπάρχει λύση της συνέχειας του δέρματος ή του βλεννογόνου του υγιούς ατόμου.

 

Πηγη: https://www.dikaiologitika.gr/