Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Η μεγάλη γιορτή της διατροφής πραγματοποιείται για 12η συνεχή χρονιά!

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής έγινε θεσμός. Η λαμπερή εκδήλωση φέτος λαμβάνει χώρα για 12η συνεχή χρονιά, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Επισιτισμού-Διατροφής, την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018, στον Πεζόδρομο της οδού Δελφών στο Κολωνάκι, με κεντρικό σύνθημα: «Βελτιώνω τη διατροφή μου… Βελτιώνω τη ζωή μου!».

Με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τον καθοριστικό ρόλο της διατροφής στη διαμόρφωση της υγείας, η Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ σε συνεργασία με την Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία (ΕΛ.Δ.Ε.) διοργανώνουν ολοήμερη (πρωινή και βραδινή) ενημερωτική εκδήλωση. Δωρεάν επιστημονική ενημέρωση, πολλά πολλά δρώμενα και εκπλήξεις περιμένουν τους επισκέπτες.

banner phd 18

Πιο συγκεκριμένα:

Πρωινή εκδήλωση

Επιστήμονες διατροφολόγοι-μέλη της Επιστημονικής Ομάδας ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ και της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας θα βρίσκονται στον Πεζόδρομο της οδού Δελφών στο Κολωνάκι με στόχο:

  • Την ενημέρωση σχετικά με τα οφέλη της σωστής και ποιοτικής διατροφής στην υγεία μικρών και μεγάλων.
  • Την πληροφόρηση του κοινού σχετικά με το ιδανικό μενού, με βάση τις προσωπικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες.
  • Τον υπολογισμό του δείκτη μάζας σώματος και την ενημέρωση για ενδεχόμενο διατροφικό κίνδυνο.
  • Την πραγματοποίηση λιπομέτρησης και την αξιολόγηση του βασικού μεταβολισμού, μέσω ειδικών διαγνωστικών συσκευών.
  • Τη διανομή ειδικά σχεδιασμένου εγχειρίδιου διατροφής.

Επίσης, θα προσφέρονται προϊοντικά δείγματα σε όλους τους επισκέπτες.

fb cover pagkosmia imera diatrofis 2018

Βραδινή εκδήλωση

Επιστημονική ενημέρωση και cocktail party συμπληρώνουν τη μεγάλη γιορτή της διατροφής. Θα πραγματοποιηθεί στο Café/Cocktail Bar COVIAR (πρώην Εν Δελφοίς – Δελφών 5, Κολωνάκι). Αναλυτικά:

  • Ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες.
  • Θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα μεγάλης έρευνας της ΕΛ.Δ.Ε., η οποία αναδεικνύει τις διαστάσεις επιδημίας που λαμβάνει η ανεπάρκεια και η έλλειψη της βιταμίνης D στον ελληνικό πληθυσμό.
  • Cocktail party με πολλές εκπλήξεις και happenings.

Η φετινή γιορτή της διατροφής έχει άκρως ενημερωτικό χαρακτήρα και θα διεξαχθεί μέσω πολλαπλών δρώμενων και events με τη συμμετοχή πολυάριθμων διαιτολόγων-διατροφολόγων. Όπως κάθε χρόνο, τις εκδηλώσεις αναμένεται να τιμήσει με την παρουσία του πλήθος κόσμου και εκλεκτές προσωπικότητες του πολιτικού, καλλιτεχνικού, επιχειρηματικού και επιστημονικού κόσμου.

Την εκδήλωση υποστηρίζουν ως Χορηγοί Επικοινωνίας διάφορα ραδιοτηλεοπτικά, έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα όπως: tlife.gr, infokids.gr, omorfizoi.gr, efiveia.gr, infowoman.gr, Θεσσαλική Press, dromostherapeia.gr, All about Health κ.ά.

Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί το κορυφαίο διατροφικό γεγονός της χρονιάς!

Βρείτε το event στο Facebook ΕΔΩ!

Μάθετε περισσότερα για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2018 εδώ.

Πηγη:https://www.onmed.gr