Παγώνη για τριδημία: «Τον Ιανουάριο θα έχουμε εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων»

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη προειδοποίησε για το εκρηκτικό κοκτέιλ κορονοϊού, γρίπης και συγκυτιακού ιού RSV που πρόκειται να έρθει από τέλη Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, η κα Παγώνη, μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA έκρουσε το καμπανάκι κινδύνου για το εκρηκτικό κοκτέιλ κορονοϊόυ, γρίπης και συγκυτιακού ιού RSV.

Η ίδια τόνισε ότι σε όλη την Ευρώπη υπάρχει έκρηξη κρουσμάτων αναφέροντας ως παράδειγμα τη Γαλλία, όπου έχουν ξεκινήσει ήδη οι συζητήσεις για επιστροφή της μάσκας.

«Θέλει μεγάλη προσοχή και παρακαλώ τον κόσμο να κάνει το εμβόλιο της γρίπης, να μην το αφήσουν. Η έξαρση της γρίπης θα εμφανιστεί μετά τις 20 Δεκεμβρίου, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Πρέπει να δείξουν προσοχή ειδικά οι άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα. Δεν πρέπει να παίζουμε με αυτά, γιατί εάν ξεκινήσουν οι εισαγωγές και οι διασωληνώσεις, τότε τα πράγματα δεν θα πάνε καλά», είπε χαρακτηριστικά η κα Παγώνη.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, δήλωσε ακόμη την ικανοποίησή της από την απόφαση χορήγησης μηνιαίου οικονομικού κινήτρου προσέλκυσης και παραμονής, ύψους 250 ευρώ, σε όλους τους γιατρούς του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με την ίδια η απόφαση αυτή ήταν σωστή, καθώς οι υπηρεσίες που προσφέρουν είναι πολύ μεγάλες και επικίνδυνες, ενώ επίσης τόνισε πως η καθαρή αύξηση στους μισθούς των γιατρών ανέρχεται στο 5%.

 

 

Πηγη: https://www.news4health.gr/