Παγώνη: Τα νοσοκομεία δεν μπορούν να διαχειριστούν 2.000 κρούσματα

«Ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού είναι πολύ μεγαλύτερος από την πραγματικότητα» όπως ανέφερε μεταξύ άλλων η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ).

Μιλώντας την τηλεόραση του ΣΚΑΪ η κ. Παγώνη εξήγησε πως «αν θέλαμε να πούμε πόσοι νοσούν στην Ελλάδα θα έπρεπε να κάνουμε τεστ σε όλον τον ελληνικό πληθυσμό».

Παράλληλα η κ. Παγώνη υπογράμμισε πως αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα θα ξεπεράσουμε τα 1.000 κρούσματα ενώ δεν θα μπορέσουν να διαχειριστούν 2.000 κρούσματα την ημέρα στα νοσοκομεία.

Ανησυχία για την αυξητική τάση των θανάτων

Η κ. Ματίνα Παγώνη εξέφρασε μάλιστα την ανησυχία της για τον αυξημένο αριθμό θανάτων. Όπως τόνισε, η μάσκα είναι το πιο βασικό μέτρο προφύλαξης. Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) κατέγραψε 790 νέα κρούσματα στη χώρα και 10 θανάτους.

Αναφερόμενη στα τοπικά lockdown η κ. Παγώνη δήλωσε πως έπρεπε να γίνουν για να ελέχθη η κατάσταση. Στόχος είναι να περιοριστεί η διασπορά προς στις άλλες πόλεις. Τέλος, σε σχετική ερώτηση που τις έγινες για τις εικόνες συνωστισμού σε νυχτερινά μαγαζιά υπογράμμισε πως στα κλαμπ με συνωστισμό ένας ασυμπτωματικός φορέας του κορωνοϊού μπορεί να κολλήσει άλλους 100.

 

 

Πηγή: https://www.healthpharma.gr/