Παπαταξιάρχης: Η καινοτομία στην Ελλάδα είναι και «θέμα παζαριού»

«Η καινοτομία είναι παρούσα και μας επέτρεψε να δούμε τα πράγματα διαφορετικά», τόνισε από το βήμα του 3ου Health Innovation Conference, ο Μάκης Παπαταξιάρχης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Janssen Ελλάδος, Πρόεδρος του PhRMA Innovation Forum και Πρόεδρος του AmCham Pharmaceutical Committee ξεκαθάρισε πως αν και η καινοτομία στην Ελλάδα αντιμετωπίζεται και ως  «θέμα παζαριού», η αξία της δεν μπορεί να υποβαθμιστεί. Προειδοποίησε, δε, πως στην αγορά έχει να εισαχθεί νέο φάρμακο από το Μάιο του 2018.

Ο κ. Παπαταξιάρχης αναφέρθηκε σε απτά αποτελέσματα επιτυχούς καινοτομίας, όπως τις θεραπείες στην Ηπατίτιδα C, το Διαβήτη, τον Καρκίνο. Για τον επικεφαλής του PIF, η τεχνολογία δημιουργεί ένα νέο οικοσύστημα Υγείας, στο πεδίο των κλινικών μελετών. Δεν παρέλειψε, όμως, να αναφερθεί και στην πίεση που ασκούν στους πληθυσμούς τα κόστη των φαρμάκων, τα οποία εκτιμάται ότι θα φθάσουν παγκοσμίως το 2023 το 1,5 τρισ. δολάρια.

Κατά τον κ. Παπαταξιάρχη, οι λύσεις θα έρθουν μόνο μέσω των συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και ειδικά όσους φέρνουν καινοτομία. «Δεν μπορεί να υπάρξει λύση, εάν δε βρεθεί το σημείο ισορροπίας από κοινού», συμπλήρωσε, ξεκαθαρίζοντας πως σε όλα αυτά απαιτείται διαπραγμάτευση.

 

Πηγη:https://virus.com.gr/