Παράταση στις συμβάσεις επικουρικών γιατρών που πληρώνονται με ΕΣΠΑ! Όλη η τροπολογία

Παρατείνονται οι συμβάσεις των επικουρικών γιατρών που οι μισθοί τους καταβάλλονται από Ευρωπαϊκά Προγράμματα ΕΣΠΑ καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας κατέθεσε τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει ότι οι συμβάσεις τους θα παραταθούν μέχρι τις 30.9.2019.

Πρόκειται ουσιαστικά για 650 γιατρούς που είχαν διοριστεί το 2016 με ΕΣΠΑ και οι συμβάσεις τους λήγουν σταδιακά έως 31/1/2019. Άλλωστε μαζί με την αποχώρηση της άλλη φουρνιάς των επικουρικών γιατρών στο τέλος του 2018, τα δημόσια νοσοκομεία τείνουν να αδειάσουν αφού οι επικουρικοί καλύπτουν βασικό μέρος των αναγκών.

Ειδικότερα η τροπολογία αναφέρει: «Η θητεία των επικουρικών ιατρών που υπηρετούν σε φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας, το κόστος μισθοδοσίας τους έχει ενταχθεί σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα και η θητεία τους λήγει την 31η.1.2019, παρατείνεται από τη λήξη της, έως την 30.9.2019. Κατά την παράταση αυτή, η μισθοδοσία των ιατρών του προηγούμενου εδαφίου καλύπτεται από το εθνικό ή το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων».

Παράταση επικουρικών μόνο για Αττική-Θεσσαλονίκη

Πάντως η παράταση σύμφωνα με την τροπολογία του υπουργείου Υγείας αφορά τη θητεία των επικουρικών γιατρών που υπηρετούν σε φορείς Παροχής Υπηρεσιών στο Νομό Αττικής και στο Νομό Θεσσαλονίκης, καθώς διευκρινίζεται ότι «εξαιρούνται της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων της Περιφέρειας Αττικής».
Η δαπάνη της παράτασης που θα καλυφθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αγγίζει τα 16,2 εκατ.ευρώ.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός είχε δηλώσει ότι δε θα ξαναδοθούν παρατάσεις στις θητείες των επικουρικών γιατρών.

Γι αυτό και η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) ζητά εδώ και καιρό να μονιμοποιηθούν οι επικουρικοί γιατροί αφού εργάζονται εδώ και χρόνια στο ΕΣΥ ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Πατήστε ΚΛΙΚ παρακάτω για να δείτε την τροπολογία

HealthReport-EPIKOYRIKOI GIATROI

Πηγη:https://www.healthreport.gr