Παρέμβαση εισαγγελέα ζητούν ιατρικοί σύλλογοι για γραφεία διενέργειας rapid test

Εισαγγελική παρέμβαση ζητά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος  για την σύσταση γραφείων διενέργειας rapid tests από κλιμάκια άγνωστης οντότητας. Το φαινόμενο στηλίτευσε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου στην Πάτρα και α’ αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Άννα Μαστοράκου.

Μη ιατρικό προσωπικό και κλιμάκια αδιευκρίνιστης οντότητας έχουν δημιουργήσει σε διάφορες πόλεις γραφεία για να πραγματοποιούν rapid tests, έχοντας  με κάποιο τρόπο πρόσβαση στο σύστημα καταγραφής, σύμφωνα με δηλώσεις της κ. Μαστοράκου στο Πρώτο Πρόγραμμα. Το  ζήτημα διερευνά ο Ιατρικός Σύλλογος και θα προβεί σε έννομες  διαδικασίες. Κατά τα λεγόμενά της, παλαιότερος νόμος αφήνει το περιθώριο λειτουργίας πέρα από τους γιατρούς και διαγνωστικά εργαστήρια και σε υγειονομικούς, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας υπαλλήλους ΟΤΑ, φαρμακεία να διενεργούν rapid test.

Την ανυπαρξία ελέγχου και την αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος υπογραμμίζει η κ.. Μαστοράκου στις δηλώσεις της. Άγνωστο παραμένει πως διασφαλίζεται η διαφάνεια της πιστοποίησης του αποτελέσματος που κοινοποιείται στο gov και της βεβαίωσης που χορηγείται.

Με την ευκαιρία, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας τάχθηκε κατά του «λουκέτου» στο mega Εμβολιαστικό Κέντρο της Πάτρας. Η ίδια επεσήμανε ότι στέλνεται λανθασμένο μήνυμα. Από την πλευρά του ο ιατρικός σύλλογος έχει καταθέσει πρόταση «να μεταφερθούν οι εμβολιαστικές γραμμές των νοσοκομείων στο μέγα εμβολιαστικό κέντρο, με την έννοια ότι θα απελευθερωθούν δυνάμεις από το ιατρικό δυναμικό στα νοσοκομεία που είναι απαραίτητες τώρα με τα κενά που έχουν δημιουργηθεί από τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς» σχολίασε η κ. Μαστοράκου.

Όσο για τις αναστολές εργασίας, η κ. Μαστοράκου, τόνισε πως σχεδόν 650  ανεμβολίαστοι υγειονομικοί σε σύνολο 3800 εργαζομένων απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους και εξ αυτών 60 γιατροί  είναι σε αναστολή.  Η ίδια εκτιμά πως το κενό είναι μεγάλο.

Την ανησυχία της εξέφρασε και για τις νοσηλείες παιδιών με  covid-19. Ήδη δυο παιδιά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Ρίου, ενώ ο συνολικός αριθμός είναι περίπου 95 νοσηλείες σε απλές κλίνες covid και 18 άτομα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείες. Την  προσοχή  των γονέων εφιστά η κ. Μαστοράκου και στο φαινόμενο του συνδρόμου long covid στα παιδιά.

 

 

Πηγη: https://virus.com.gr/