Παραίτηση βόμβα στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο: Φεύγει ο Μ.Βλασταράκος που θα πραγματοποιούσε τις νέες εκλογές! Στον αέρα η απόφαση του υπ.Υγείας

Ραγδαίες είναι εξελίξεις στο μέτωπο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), αφού φαίνεται ότι μπλοκάρει η απόφαση του υπουργού Υγείας να πραγματοποιηθούν εκ νέου οι εκλογές, επειδή δεν προχώρησε στην επικύρωση των πρόσφατων αποτελεσμάτων.

Μία απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού που έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων, τόσο στον ιατρικό όσο και στον πολιτικό κόσμο, καθώς οι περισσότεροι μιλούν για παράνομη απόφαση.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr ο Μιχάλης Βλασταράκος που είναι ο προηγούμενος Πρόεδρος του ΠΙΣ θα έπρεπε με βάση την απόφαση του υπουργού Υγείας, να προχωρήσει σε νέες αρχαιρεσίες εντός δύο μηνών.

Κάτι με το οποίο διαφωνεί πλήρως το νεοεκλεγέν ΔΣ του ΠΙΣ που έχει προσφύγει μάλιστα στη δικαιοσύνη.

Με τη νέα εξέλιξη και την παραίτηση του Μιχάλη Βλασταράκου φαίνεται ότι αναλαμβάνει το ρόλο ο Α Αντιπρόεδρος του προηγούμενου ΔΣ του ΠΙΣ που είναι ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος ο οποίος έχει εκλεγεί και στο νέο ΔΣ και ο οποίος είναι αντίθετος με την απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού να επαναληφθούν οι εκλογές.

Να σημειωθεί ότι στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 3 Μαρτίου η παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ έλαβε ποσοστό 62% έναντι ποσοστού 10% που έλαβε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Πηγη:https://www.healthreport.gr