Παραδίδεται σήμερα το εγχειρίδιο υποβολών για τον real time έλεγχο

Στα χέρια τους αναμένεται να έχουν σήμερα οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών, το εγχειρίδιο για τη διαδικασία για των υποβολών στη νέα εποχή του ελέγχου σε πραγματικό χρόνο.

Η δοκιμαστική περίοδος για τη νέα real time διαδικασία θα ξεκινήσει την 1η Μαΐου και θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου, με στόχο την πλήρη εφαρμογή του συστήματος από 1η Ιουλίου. Στην πρώτη συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των κλινικών και του επικεφαλής της Διεύθυνσης πληροφορικής του ΕΟΠΥΥ, συζητήθηκαν τεχνικά θέματα γύρω από τη διαδικασία, ενώ αντίστοιχες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν και την επόμενη εβδομάδα, τρεις στον αριθμό, όπως έχει γράψει το Virus.

Τώρα, σε σημερινή συνάντηση μεταξύ των επικεφαλής των φορέων των ιδιωτικών κλινικών και του προέδρου του ΕΟΠΥΥ αναμένεται να παραδοθεί το manual του real time ελέγχου των υποβολών. Να σημειώσουμε πως, σε πρώτη φάση σε διαδικασία ελέγχου σε πραγματικό χρόνο μπαίνουν οι υποβολές για κλειστές νοσηλείες και σταδιακά θα μπουν και οι διαγνωστικές εξετάσεις.

Έτι, οι εκπρόσωποι των εν λόγω παρόχων θα πάρουν σήμερα το εγχειρίδιο και θα ακολουθήσει μια σύντομη περίοδο διαβούλευσης. Μέσα σε ελάχιστες ημέρες (θα δοθεί συγκεκριμένη ημερομηνία), θα πρέπει να έχουν αποστείλει τις παρατηρήσεις τους, οι οποίες και θα αξιολογηθούν, θα γίνουν οι όποιες αλλαγές κριθούν απαραίτητες και το εγχειρίδιο θα λάβει την τελική του μορφή.

 

Πηγη:https://virus.com.gr