Παρεμβάσεις εξπρές και στην Υγεία από την κυβέρνηση για να αλλάξει το κλίμα! Τι ετοιμάζεται

Παρεμβάσεις στο ΕΣΥ και όχι μόνο με διαδικασίες εξπρές για να αλλάξει το κλίμα ετοιμάζει η κυβέρνηση

Ειδικότερα όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr, ήδη από τα τέλη Αυγούστου αναμένεται να ξεκινήσουν οι ανακοινώσεις στον τομέα της Υγείας προκειμένου να υπάρξει αντιστροφή του αρνητικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί σε βάρος της κυβέρνησης.

Μάλιστα όπως τονίζουν καλά πληροφορημένες πηγές του HealthReport.gr, η εντολή έχει δοθεί… κεντρικά προκειμένου να υπάρξουν αλλαγές σε διάφορους τομείς ώστε να δοθεί έμφαση στο έργο που επιτελείται.

Βέβαια στόχος είναι να διαφοροποιηθεί άρδην το κακό κλίμα που έχει «εγκατασταθεί” στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας μετά τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι.
Έτσι όπως τονίζουν οι ίδιοι κύκλοι στο HealthReport.gr, μετά την ανακοίνωση της λήξης των μνημονίων θα ξεκινήσει ένα μπαράζ μέτρων και αλλαγών.

Μεταξύ αυτών θα δοθεί στη δημοσιότητα το πολυνομοσχέδιο που αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας του ΕΣΥ και των Νοσοκομείων.

Ταυτόχρονα αναμένεται να δημοσιοποιηθούν οι αλλαγές στις ειδικότητες ιατρικής και στα ιατρικά συνέδρια, οι οποίες ούτως ή άλλως βέβαια έχουν δρομολογηθεί με τροπολογίες και υπουργικές αποφάσεις.

Και βέβαια όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr, δε θα λείψουν και οι ανακοινώσεις περί μόνιμων προσλήψεων στα νοσοκομεία που είχε προαναγγείλει ο υπουργός Υγείας. Άλλωστε καιρό τώρα διαρρέεται από τα επιτελεία του υπουργού Ανδρέα Ξανθού ότι δίνεται… μάχη για να εξασφαλισθούν 1200 μόνιμες θέσεις στο ΕΣΥ από τις περίπου 7000 σε όλο το δημόσιο που έχει επιτρέψει η τρόικα. Πρόκειται βέβαια για τις ίδιες 1200 μόνιμες προσλήψεις στις οποίες αναφέρεται συχνά πυκνάο Ανδρέας Ξανθός εδώ … και μήνες!

Πάντως οι όποιες αλλαγές αναμένεται να δημοσιοποιηθούν με διαδικασίες εξπρέςαμέσως μετά τις ανακοινώσεις περί της εξόδου από τα μνημόνια.

Εξάλλου η κυβέρνηση ευελπιστεί περί τις 20 Αυγούστου που θα γίνουν οι σχετικές εξαγγελίες, να τροποποιηθεί πλήρως η κακή εικόνα της που έχει σχηματισθεί το τελευταίο διάστημα, ώστε να μπορέσει να πορευτεί αναπόσπαστη προς τις εκλογές.

Πηγη:http://www.healthreport.gr