Περιεφερειακός Διευθυντής ΠΟΥ: «Πρέπει να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός στην Ευρώπη»

Την Παρασκευή 16 Απριλίου, ο Περιφερειακός Διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Hans Kluge επισκέφθηκε μαζί με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, το Mega Εμβολιαστικό Κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι.

Ο κ. Kluge συνομίλησε με πολίτες που βρίσκονταν εκεί για να εμβολιαστούν και δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον τρόπο που εξελίσσεται η Επιχείρηση «Ελευθερία». Τόνισε ότι «τα εμβόλια σώζουν ζωές» και επισήμανε ότι «βρισκόμαστε πολύ κοντά στο τέλος του τούνελ, για αυτό και πρέπει να αντέξουμε λίγο ακόμα, αλλά και να βοηθάμε ο ένας τον άλλον».

Παράλληλα, ο κ. Kluge μετέφερε το κλίμα ικανοποίησης στους Έλληνες πολίτες για την εξέλιξη του εγχειρήματος.

«Μου δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσω με ανθρώπους που βρίσκονται εδώ για να εμβολιαστούν και με πολίτες που μόλις εμβολιάστηκαν. Έτσι είχα την ευκαιρία να δω την αλήθεια με τα ίδια μου τα μάτια. Και πραγματικά όλοι οι άνθρωποι ήταν πολύ χαρούμενοι, έδιναν συγχαρητήρια. Η διακλαδικότητα της Επιχείρησης ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ με την αεροπορία, τον στρατό, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την Πολιτική Προστασία, υπό την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας . Ήταν εκπληκτικό. Και αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να αντιμετωπίσουμε την πανδημία».

Ο κ. Κικίλιας τόνισε πως η Επιχείρηση «Ελευθερία» προχωρά πολύ καλά και ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους σε αυτή, οι οποίοι προσφέρουν εξαιρετικές υπηρεσίες στους συμπολίτες μας, υπηρετώντας έναν ανώτερο σκοπό, αυτόν της Δημόσιας Υγείας.

«Είμαστε πεπεισμένοι ως ελληνική Πολιτεία, ότι θα συνεχίσουμε να εμβολιάζουμε με αυτούς και ακόμα πιο αυξημένους ρυθμούς, με τις ποσότητες εμβολίων που έρχονται από την κοινή ευρωπαϊκή μας προσπάθεια, με ασφάλεια και με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορέσουμε να έχουμε φτάσει σε μία επιστροφή, σε μια μερική, στην αρχή, και μετά ολική κανονικότητα. Γιατί καταλαβαίνουμε ότι η κοινωνία, ο κόσμος θέλει και πρέπει σιγά-σιγά να ξαναπάρει τη ζωή του πίσω», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας.

 

 

Πηγή: https://www.news4health.gr/