Περιφέρεια Αττικής: Χρηματοδότηση ύψους 20 εκατ. ευρώ για τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αττικής

Χρηματοδότηση ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες των στρατιωτικών νοσοκομείων της Αττικής, εξασφάλισε η Περιφέρεια Αττικής.

Στο πλαίσιο συνεργασίας με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας που υπογράφηκε τον Φεβρουάριο του 2017, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, υπέγραψαν σήμερα, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Προγραμματική Σύμβαση για την κάλυψη σημαντικών και επειγουσών ελλείψεων ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των στρατιωτικών νοσοκομείων της Περιφέρειας.

Πρόκειται για ζωτικής σημασίας εξοπλισμό για την υγειονομική κάλυψη των πολιτών της Αττικής μέσω της συνδρομής που παράσχουν τα στρατιωτικά νοσοκομεία, και ειδικότερα, το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και το 417 Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ). Τα στρατιωτικά νοσοκομεία αποκτούν σύγχρονο και αναβαθμισμένο εξοπλισμό, σύμφωνα με τις ανάγκες τους όπως αυτές ιεραρχήθηκαν από τις Διευθύνσεις των τριών Γενικών Επιτελείων (ΓΕΝ, ΓΕΣ, ΓΕΑ).

Στο πλαίσιο της τελετής υπογραφής η Περιφερειάρχης Αττικής εξήγγειλε την προμήθεια μηχανημάτων και εξοπλισμού ύψους 8,57 εκατομμύρια ευρώ για την πρόληψη, διαχείριση και αποκατάσταση καταστροφών, στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου «Ξενοκράτης».

«Επιτελούμε την αποστολή που οφείλουμε στην κοινωνία»

Κατά τη σύντομη παρέμβασή της σχετικά με τη χρηματοδότηση της προμήθειας του εξοπλισμού των στρατιωτικών νοσοκομείων, η Περιφερειάρχης μεταξύ άλλων, τόνισε: «Σήμερα είναι μια σπουδαία ημέρα. Μια σπουδαία ημέρα όχι μόνο για ένα Υπουργείο ή για μία Περιφέρεια. Είναι μια σπουδαία μέρα για τον τόπο μας γιατί σήμερα, αναβαθμίζουμε τη λειτουργία των στρατιωτικών νοσοκομείων της Αττικής με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, αξίας 20 εκατομμυρίων. Ας μην ξεχνάμε ότι τα στρατιωτικά νοσοκομεία συμβάλλουν σημαντικά στη δημόσια υγεία – δεν αφορούν αποκλειστικά τους στρατιωτικούς αλλά ευρύτερες κοινωνικές ομάδες, όπως τους πολίτες άγονων νησιών, όπως οι Οινούσσες ή οι Λειψοί, η Αμοργός ή το Φαρμακονήσι. Αφορούν και το σύνολο των πολιτών, οι οποίοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στις διαθέσιμες κλίνες τους. Επιτελούμε έτσι την αποστολή που οφείλουμε στην κοινωνία. Την αποστολή που οφείλουμε στους ένστολους, και όχι μόνο, συμπολίτες μας».

Πηγη:https://www.onmed.gr