Περιφέρεια Θεσσαλίας: Αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Πύλης Τρικάλων

Στην αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας Πύλης Τρικάλων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Πρόκειται για ένα αναγκαίο έργο το οποίο αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων και επισκεπτών τόσο του ορεινού όσο και του πεδινού όγκου του Δήμου Πύλης και κατ’ επέκταση της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων για πρωτοβάθμια υγεία.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός ενέταξε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 το έργο «Αναβάθμιση Κτιριακών Εγκαταστάσεων Κέντρου Υγείας Πύλης Τρικάλων» προϋπολογισμού 475.000 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και εθνικούς πόρους, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αγοραστός δήλωσε πως «η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο ενός συγκροτημένου σχεδίου ενίσχυσης των δομών δημόσιας υγείας χρηματοδοτεί τις απαραίτητες εργασίες για την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας Πύλης. Πρόκειται για ένα έργο ουσίας με μεγάλη χρησιμότητα για την περιοχή».

Ο περιφερειάρχης κατέληξε τονίζοντας τα εξής: «Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το βασικό και αναγκαίο αγαθό της δημόσιας υγείας και παλεύουμε καθημερινά. Καθημερινά εργαζόμαστε προκειμένου να κρατήσουμε όρθιο το σύστημα δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία».

Αντικείμενο του έργου είναι η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων με σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο κτίριο του Κέντρου Υγείας Πύλης (επιφανείας 1.100 τ.μ. περίπου). Η αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων αφορά κυρίως το εσωτερικό του κτιρίου και ειδικότερα την επίλυση των προβλημάτων της υγρασίας, των εκτεταμένων φθορών των δαπέδων και της ομαλής λειτουργίας των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγη:https://www.onmed.gr