Πιάνουν δουλειά οι νέοι Διοικητές στα Νοσοκομεία! Φθάνει το πρώτο κύμα των προσλήψεων

Δουλειά πιάνουν σύντομα οι νέοι Διοικητές των Νοσοκομείων που είχαν μείνει ακέφαλα.

Όπως αναφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του HealthReport.gr, ήδη επελέγησαν οι πρώτοι επτά Νέοι Διοικητές μετά από σχετική προκήρυξη που είχε βγει πριν από δύο μήνες. Πρόκειται για θέσεις που είχαν αδειάσει είτε γιατί παραιτήθηκαν οι Διοικητές, είτε επειδή δεν πέρασαν το crash test του υπουργείου, είτε επειδή έληγε η θητεία τους.

Ήδη έγινε η τελική επιλογή των υποψηφίων που θα καταλάβουν τις κενές θέσεις, αναφέρουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr. Πρόκειται μεταξύ άλλων για τα νοσοκομεία: Πατησίων, Οφθαλμιατρείο, Τριπόλεως, Χαλκίδα αλλά και ορισμένα της Βόρειας Ελλάδος.

Οι ενδιαφερόμενοι είχαν καταθέσει τα χαρτιά τους στην εκδήλωση ενδιαφέροντος και πέρασαν και την τελική προσωπική συνέντευξη. Ο διορισμός όσων επελέγησαν, αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Και νέο κύμα προσλήψεων το επόμενο διάστημα

Στο μεταξύ λήγουν σταδιακά οι τριετείς συμβάσεις των Διοικητών των Νοσοκομείων που είχαν διορισθεί το 2015, γι’ αυτό και σιγά σιγά θα αντικαθίστανται με νέα πρόσωπα μέσω προκηρύξεων. Εξ ου και αναμένεται κύμα προσλήψεων το επόμενο διάστημα.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε προαναγγείλει αλλαγές στον τρόπο πρόσληψης και αξιολόγησης των Διοικητών των Νοσοκομείων με κοινές παραμέτρους και κοινά κριτήρια για όλους.

Πηγη:http://www.healthreport.gr