Πλεύρης: Αλλάζει το έντυπο αιμοδοσίας που απέκλειε ομοφυλόφιλους

Στον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας απευθύνθηκε ο Θάνος Πλεύρης προκειμένου να ζητήσει την τροποποίηση του εγγράφου που ζητείται στους υποψήφιους αιμοδότες, προκειμένου να μην αναφέρεται σε ενδεχόμενες ομοφυλοφιλικές σχέσεις.

Όπως είπε ο κ. Πλεύρης από το βήμα της Βουλής, στις 24/9 απέστειλε σχετική επιστολή ζητώντας να τροποποιηθεί το επίμαχο έγγραφο, ανακοινώνοντας μάλιστα πως συστήθηκε και αρμόδια επιτροπή.

«Όσοι είναι εδώ μέσα και οποιαδήποτε θέση και αν είχαν πάρει, μια τέτοια φράση δεν μπορεί να υπάρχει σε τέτοιο έντυπο! Εσείς που είστε προοδευτικοί έναντι του υπουργού, τι κάνατε για να το αλλάξετε αυτό το έγγραφο; Κάνατε κάτι; Πέντε χρόνια κυβερνούσατε! Στα θέματα δικαιωμάτων, καλές είναι οι πορείες και οι διεκδικήσεις, πιο σημαντικές όμως είναι οι πράξεις! Όταν βρεθεί κάποιος στη θέση ευθύνης κρίνεται για αυτά που έχει κάνει», σημείωσε με νόημα.

Στο έντυπο που συμπληρώνεται από τον υποψήφιο αιμοδότη αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι δεν πρέπει να δώσει αίμα όποιος έχει έστω και μία ομοφυλοφιλική σχέση από το 1977.

Πατέλης: Η Ελλάδα στις 19 χώρες στον πλανήτη με απαγόρευση αιμοδοσίας σε ομοφυλόφιλους

Ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, κ. Αλεξ Πατέλης, σε ανάρτησή του έγραψε:

«Η Ελλάδα είναι μια από τις 19 χώρες στον πλανήτη με απαγόρευση αιμοδοσίας από ομοφυλόφιλους άνδρες. Ο υπουργός υγείας @thanosplevris ανέλαβε την πρωτοβουλία για την αλλαγή. της ρατσιστικής αυτής διάταξης, στο πλαίσιο και της υλοποίησης της εθνικης στρατηγικής ισότητας λοατκι».

 

 

Πηγη:https://www.healthpharma.gr/