Πλεύρης: Όπου υπάρχει συνωστισμός να χρησιμοποιείται μάσκα

Όπου υπάρχει συνωστισμός ο κόσμος καλό είναι να χρησιμοποιεί μάσκα όπως ξεκαθάρισε ο Υπουργός Υγείας με νεότερη δήλωσή του νωρίτερα στην τηλεόραση. Αυτός εξάλλου είναι ένας «κανόνας» που όλοι γνωρίζουμε μετά από δύο χρόνια πανδημίας.

«Έχουμε πει ότι υπάρχει μια σύσταση όπου υπάρχει συνωστισμός να χρησιμοποιείται η μάσκα, αλλά πλέον δεν υπάρχει η ανάγκη βάσει της επιδημιολογικής κατάστασης να τη φοράμε με το είδος της υποχρεωτικότητας που είχαμε. Και θέλω να πω ότι από το Πάσχα έχουμε ξεκινήσει την αποκλιμάκωση των μέτρων» είπε χαρακτηριστικά ο Πλεύρης μιλώντας στο Mega.

Για να προσθέσει: «Υπήρξε μια κριτική και από τα κόμματα και από τους επιστήμονες σε αυτό. Βλέπετε όμως ότι πάνω από ένα μήνα μετά έχει δικαιωθεί αυτή η πολιτική υπό την έννοια ότι το κάνουν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την επιδημιολογική εικόνα που έχουμε».

Και συνέχισε: «Αυτή τη στιγμή το μόνο μέτρο που είχε μείνει ήταν η μάσκα και βλέπετε ότι ούτε τα κρούσματα ανέβαιναν, ούτε οι σκληροί δείκτες.

Ο Θάνος Πλεύρης τόνισε πάντως ότι η μάσκα παραμένει στα μέσα μαζικής μεταφοράς, εκεί που δεν έχουμε αριθμημένες θέσεις και στο λεωφορείο, τα μετρό, το τρόλεϊ, το τραμ.

Από την άλλη μεριά, ο ίδιος τόνισε ότι σήμερα θα συνεδριάσει η Επιτροπή για το θέμα των πλοίων και έπειτα θα ληφθεί νέα απόφαση σχετικά. «Τα πλοία είναι μια ιδιαίτερη κατάσταση, γιατί έχουν και εξωτερικούς χώρους, οι μέσα χώροι έχουν χώρο που μετακινείται, δεν είναι σταθερή η θέση, θα αποφασίσει η Επιτροπή» είπε ο Υπουργός Υγείας.

Όσον αφορά την εικόνα της πανδημίας ο Θάνος Πλεύρης τόνισε ότι τουλάχιστον για τους θερινούς μήνες δεν έχει δυναμική υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι αν χρειαστεί τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού θα επανεξεταστούν και μπορεί να επανέλθουν.

«Ελπίζουμε αυτό να παραμείνει. Τα μέτρα έχουν ανασταλεί, αλλά αν χρειαστεί κάποια από αυτά θα επανέλθουν. Μακάρι να μη χρειαστεί να ενεργοποιηθούν. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι ενδεχομένως ο χειμώνας να έχει δυσκολίες, να έχει έξαρση και να χρειαστεί να έχουμε παρεμβάσεις» δήλωσε.

Σε κάθε περίπτωση, από εδώ και στο εξής ο κόσμος δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τα πρόστιμα από τη μη χρήση μάσκας αλλά σίγουρα καλό θα είναι να συνεχίσει να προστατεύει τον εαυτό του. Από σήμερα, Τετάρτη 1 Ιουνίου  πάντως δεν είναι υποχρεωτικό να φοράμε μάσκες σε όλους τους εσωτερικούς χώρους σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε στο νέο ΦΕΚ.

Όλη η απόφαση για τη χρήση μάσκας

 

 

Πηγη: https://www.news4health.gr/