ΠΟΕΔΗΝ: Ζητάει ένταξη στα ΒΑΕ και Δώρο Χριστουγέννων για τους υγειονομικούς

Με επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό και το Υπουργείο Υγείας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, ζήτησε την ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ καθώς και το Δώρο Χριστουγέννων.

Στην επιστολή της η ΠΟΕΔΗΝ επαναλαμβάνει για μία ακόμη φορά τη μάχη που δίνουν καθημερινά οι υγειονομικοί στην πρώτη γραμμή για να αντιμετωπίσουν την πανδημία.

Δεδομένου ότι στερούνται τις προβλεπόμενες από το νόμο κανονικές άδειες και ότι εργάζονται σε δυσμενείς συνθήκες λόγω των χρόνιων παθογενειών του Συστήματος Υγείας προχωρούν στη διατύπωση 2 αιτημάτων:

  1. Την ένταξη των υγειονομικών του ΕΣΥ στα Βαρέα και Ανθυγιεινά
  2. Τη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων και η θεσμοθέτησή του για κάθε έτος στο ίδιο ύψος.

«Οι μισθοί και η αποζημίωση των νυκτερινών και αργιών είναι κατώτεροι για τις υπηρεσίες που παρέχουν. Είναι η ώρα οι δεσμεύσεις να γίνουν πράξη. Επιβάλλεται ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της προσφοράς μας η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων και η θεσμοθέτησή του για κάθε έτος στο ίδιο ύψος. Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε για την αναγκαιότητα ένταξης στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα των υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων εν μέσω πανδημίας και άλλων λοιμωδών νοσημάτων» αναφέρουν αρχικά στην επιστολή τους.

Στη συνέχεια συμπληρώνουν: «Δεν είναι συνταγματικά ορθό υγειονομικοί και προνοιακοί υπάλληλοι να είναι ενταγμένοι εν αντιθέσει με συναδέλφους των ιδίων επαγγελμάτων του ιδίου ασφαλιστικού φορέα (ΕΦΚΑ) μόνο και μόνο επειδή προέρχονται από διαφορετικό ασφαλιστικό φορέα (οι ενταγμένοι στα ΒΑΕ προέρχονται από το ΙΚΑ και οι μη ενταγμένοι από το Δημόσιο)».

 

 

Πηγή: https://www.news4health.gr/