ΠΟΕΔΗΝ: Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθούν να καταστήσουν το κράτος κομματικό μαγαζί-γωνία

Για προσπάθεια «να καταστήσουν το κράτος κομματικό μαγαζί-γωνία» κατηγορεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς, όπως αναφέρει, «απροκάλυπτα έχουν στήσει σχέδιο κατάληψης του Κράτους», ενώ «τα ρουσφέτια και ο κομματισμός είναι εκτός ορίων».

«Τσάκισαν 800 Διευθυντές, Υποδιευθυντές, Προϊσταμένους τμημάτων Νοσοκομείων της χώρας σε σύνολο 2.100. Με συνοπτικές διαδικασίες κατ’ εντολή Πολάκη, οι Διοικητές μέσω των κομματικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ καθάρισαν εντελώς παράνομα ικανότατα στελέχη της Δημόσιας Υγείας που έχουν μόνο ένα ελάττωμα: Δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ. Δεν προσκύνησαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Συνεχίζουν απτόητοι τις καρατομήσεις. Κάθε ημέρα έχουμε καινούριες» αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ και συνεχίζει:

«Οι Διοικητές των Νοσοκομείων βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία από την Κυβέρνηση για κατάληψη του Κράτους από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Εξάλλου, ο κος Πολάκης το έχει πει κατ’ επανάληψη ότι είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ κομματικοποίησης του Κράτους. Δεν λαμβάνουν υπόψη τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των στελεχών. Με μία αράδα αποφασίζουν δεκάδες καθαιρέσεις. Τσαλακώνουν καριέρες, σπουδές, προσόντα για την εξυπηρέτηση των ημετέρων.

Έχει στηθεί πάρτι για την κατάληψη του Κράτους. Προκαλούν με τις αποφάσεις που παίρνουν γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια όχι μόνο την αξιοκρατία αλλά και την κοινή λογική.

Τα δικά τους παιδιά τα προστατεύουν με προκλητικό τρόπο. Τους παραχωρούν προνόμια με το τσουβάλι, όπως για παράδειγμα σε Νοσοκομείο της Πάτρας.

Το Νοσοκομείο θώρακος Πατρών, το οποίο έκλεισε πριν έναν χρόνο και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” Πατρών, όρισαν Διοικήτρια κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό από μόνο του δεν λέει τίποτα.

Η εν λόγω Διοικήτρια επί 23 χρόνια έπαιρνε παράνομα τη σύνταξη του θανόντα πατέρα της, ενώ εργαζόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και δεν είχε δικαίωμα να λαμβάνει τη σύνταξη του πατέρα της.

Όταν συνταξιοδοτήθηκε της καταλογίστηκαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους πάνω από 100.000 ευρώ με δύο αποφάσεις που έπρεπε να επιστρέψει στο Ελληνικό Δημόσιο μέσω της εφορίας Πατρών. Χρήματα που παράνομα έλαβε αφού δεν δικαιούνταν τη σύνταξη του θανόντα πατέρα της.

Η εν λόγω Διοικήτρια λόγω ΣΥΡΙΖΑ απολαμβάνει προνομιακής μεταχείρισης από το Ελληνικό Δημόσιο, την εφορία, την ώρα που οι εφορίες ξεζουμίζουν φουκαράδες ή η Κυβέρνηση δεν διστάζει να εκπλειστηριάζει διαρκώς πρώτες κατοικίες. Η κα Διοικήτρια επιβραβεύτηκε για τις πράξεις της να εξαπατήσει το Ελληνικό Δημόσιο επί 22 έτη. Ορίστηκε Διοικήτρια από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο Νοσοκομείο θώρακος Πατρών και συνεχίζει να είναι, παρότι η Κυβέρνηση έκλεισε το εν λόγω Νοσοκομείο πριν έναν χρόνο, φροντίζοντας όμως να μην εκδώσει τον οργανισμό συγχώνευσής του στο Γ.Ν. Πατρών. Το Νοσοκομείο θώρακος σήμερα δεν υφίσταται, η Διοικήτρια όμως συνεχίζει να λαμβάνει τον μισθό της. Δεν την παύουν για να μη γυρίσει στη σύνταξή της που κατάντησε προνοιακό επίδομα; Από τον παχυλό μισθό της Διοικήτριας της παρακρατάνε μόνο 266 ευρώ τον μήνα, το οποίο αποδίδεται στην εφορία για να εξοφλήσει τις 100.000 ευρώ που οφείλει και είναι έντοκα. Θα εξοφλήσει το χρέος της σε 50 χρόνια και βάλε.

Έχουμε σήμερα το παγκόσμιο φαινόμενο δύο Διοικητές σε ένα Νοσοκομείο. Βοηθάει ο κος Πολάκης να ξελασπώσει ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Και μη χειρότερα.

Ποιος άλλος πολίτης απολαμβάνει τέτοια προνομιακή μεταχείριση από το Κράτος για χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο; Φροντίζουν μάλιστα να λαμβάνει τον μισθό Διοικητή Νοσοκομείου για να μη δυσκολεύεται. Λαμβάνει 2.100 ευρώ το μήνα καθαρά.

Γιατί λοιπόν συνεχίζει να είναι Διοικήτρια σε Νοσοκομείο-φάντασμα και της παρακρατούνται μόνο 266 ευρώ τον μήνα και όχι περισσότερα; Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία ζουν με 800 ευρώ το μήνα» καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

Πηγη:https://www.onmed.gr