Πολύ καλά τα αποτελέσματα του εμβολίου της Moderma. Ηλικιωμένοι εθελοντές παρήγαγαν αντισώματα

Το πιθανό εμβόλιο κοροναϊού της Moderna δημιούργησε μια πολλά υποσχόμενη ανοσοαπόκριση σε ηλικιωμένους ασθενείς σε μια κλινική δοκιμή πρώιμου σταδίου, ανακοίνωσε η εταιρεία βιοτεχνολογίας την Τετάρτη.
Η εταιρεία δοκίμασε το εμβόλιο σε 10 ενήλικες ηλικίας 56 έως 70 και 10 ηλικιωμένους ενήλικες ηλικίας 71 ετών και άνω, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Κάθε συμμετέχων έλαβε δύο δόσεις των 100 μικρογραμμαρίων του εμβολίου σε διάστημα 28 ημερών.
Οι εθελοντές παρήγαγαν εξουδετερωτικά αντισώματα, τα οποία οι ερευνητές πιστεύουν ότι είναι απαραίτητα για την οικοδόμηση της ανοσίας στον ιό και τα δολοφονικά Τ-λεμφοκύτταρα, δήλωσε η Moderna στα αποτελέσματά της, τα οποία δεν έχουν ακόμη δημοσιευτεί. Επιπλέον, τα αντισώματα που παρήχθησαν ήταν υψηλότερα από αυτά που παρατηρήθηκαν σε άτομα που έχουν αναρρώσει από το Covid-19.
Το εμβόλιο φαίνεται επίσης να είναι ανεκτό από τον ανθρώπινο οργανισμό, χωρίς να έχουν αναφερθεί σοβαρές ανεπιθύμητες παρενέργειες, ανέφερε η εταιρεία. Μερικοί ασθενείς ανέφεραν κόπωση, ρίγη, πονοκεφάλους και πόνο στο σημείο της ένεσης, αν και η πλειονότητα των συμπτωμάτων εξαφανίστηκε εντός δύο ημερών, ανέφερε η εταιρεία.
Η Moderna θα πραγματοποιήσει μια τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη στις 4:30 μ.μ. (ET) συζητώντας τα αποτελέσματα.

Πηγή: https://medlabgr.blogspot.com