Προς αλλαγή το σύστημα εφημεριών στα Νοσοκομεία! Όλες οι πληροφορίες

Την κακή εικόνα που παρουσιάζουν ειδικά τα τελευταία 24ωρα τα δημόσια νοσοκομεία με ράντζα και ελλείψεις κρεβατιών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείες, θα επιχειρήσει να αλλάξει τις επόμενες ημέρες η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Κατά τη συνήθη τακτική θα επιδιωχθεί να αλλάξει σε έναν βαθμό το σύστημα εφημεριών στα νοσοκομεία της Αττικής ώστε να πάψουν να έχουν συνωστισμό και ράντζα.

Άλλωστε τη σχετική κίνηση προανήγγειλε και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αττικόν (με τη σύμφωνη γνώμη φυσικά του υπ.Υγείας), έστω κι αν η αλλαγή στις εφημερίες έχει διαφημιστεί πολλάκις στο παρελθόν από το υπουργείο Υγείας.

Πάντως για άλλη μία φορά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση των ράντζων φέρεται να επεξεργάζεται, ένα νέο μοντέλο εφημερίας των νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου σε συνδυασμό με την προσεχή ενίσχυση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) με μόνιμους ειδικευμένους γιατρούς, όπως διαβεβαίωσε και ο Διοικητής του Αττικόν ο οποίος χαρακτηρίζει συνηθισμένο φαινόμενο τα ράντζα!

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι προσλήψεις στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) αλλά και η γενικότερη αλλαγή στη λειτουργία τους έχει προαναγγελθεί επίσης εδώ και τρία χρόνια, ενώ σήμερα παραμένουν τα ίδια.

Άλλωστε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναμένει να βγει πρώτα η νέα “φουρνιά” των γιατρών που θα κάνουν τη νέα ειδικότητα της επείγουσας ιατρικής ώστε να έχει εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό στη διάθεσή της.

 

Πηγη:https://www.healthreport.gr