Προσκλητήριο για απολογισμό ΕΟΠΥΥ στην ηγεσία του υπ.Υγείας! Όλο το παρασκήνιο

Προσκλητήριο απηύθυνε η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας για να κάνει τον απολογισμό της.

Συνάντηση «κορυφής» στην Πεύκη αναμένεται να πραγματοποιηθεί το μεσημέρι μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ όπου θα παρουσιασθούν αναλυτικά όλα τα οικονομικά δεδομένα και στοιχεία των πεπραγμένων του Οργανισμού τα τελευταία δύο χρόνια επί Διοίκησης Σωτήρη Μπερσίμη.

Είναι άλλωστε ο ίδιος ο κ.Μπερσίμης που απηύθυνε το κάλεσμα στους υπουργούς Υγείας- όπως λένε έγκυρες πηγές του HealthReport.gr– κάτω μάλιστα από ένα κλίμα ιδιαίτερα ηλεκτρισμένο.

Είναι εξάλλου γνωστό ότι οι σχέσεις των πλευρών δεν είναι πάντα οι καλύτερες. Ιδιαίτερα μάλιστα μετά το προεδρικό Διάταγμα που συρρίκνωσε πλήρως την αυτονομία του ΕΟΠΥΥ.

Μετά τη συνάντηση που είχε την περασμένη Πέμπτη η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ με τους ιδιώτες παρόχους, ακολουθεί η συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με αποτέλεσμα να φουντώνουν οι φήμες και τα σενάρια περί αποχώρησης του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ.

Άλλωστε όπως αναφέρουν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη στο HealthReport.gr, μόλις πριν λίγο καιρό ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ φέρεται να είχε διαμηνύσει στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι προτίθεται ακόμη και να αποχωρήσει εάν δεν υπογραφούν και δεν εγκριθούν συγκεκριμένα έργα για τον Οργανισμό.

Ωστόσο – όπως λένε καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr– η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο παρότι έχει στη διάθεσή της έτοιμα στελέχη να αναλάβουν τον οργανισμό.

Και αυτί γιατί η πρόσφατη απομάκρυνση του Διοικητή του ΕΦΚΑ και τα προσκόμματα που προέκυψαν με τον αντικατάσταση που είχε ορισθεί τον Στάθη Μαρίνο, φαίνεται ότι αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για να αντικατασταθεί ο νυν πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ.
Εξάλλου επικοινωνιακά θα ήταν νέο πλήγμα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το να μείνει ακέφαλος έστω για λίγο και ο ΕΟΠΥΥ.

Στο πλαίσιο αυτό δεν είναι τυχαίο που μέσα στους κόλπους του Οργανισμού γίνονται έντονες συζητήσεις για το κάλεσμα του Προέδρου Σωτήρη Μπερσίμη προς τους υπουργούς Υγείας προκειμένου να κάνει τον απολογισμό του.

Η συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο νέο συνεδριακό κέντρο του ΕΟΠΥΥ στην Πεύκη, το οποίο έχει ξεκινήσει και λειτουργεί το τελευταίο διάστημα και διαθέτει ότι πιο σύγχρονο υπάρχει τεχνολογικά.

 

Πηγη:http://www.healthreport.gr