Πρωτοβουλία αφύπνισης για την καρδιολογική ανεπάρκεια από την ΕΚΕ

Πληροφορίες για την καρδιακή ανεπάρκεια προσέφερε σε Αθηναίους και επισκέπτες της πόλης η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία με αφορμή την πανευρωπαϊκή ημέρα αφύπνισης για την καρδιακή ανεπάρκεια.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μίας σειράς κοινωνικών δράσεων, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για το μήνα Μάιο σε όλη την Ελλάδα με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για την καρδιακή ανεπάρκεια.

Στο περίπτερο της ΕΚΕ, στη συμβολή των οδών Βουκουρεστίου και Βαλαωρίτου, βρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της ΕΚΕ, Ιωάννης Κανακάκης, η σύμβουλος της ΕΚΕ, Χριστίνα Χρυσοχόου, ο πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας Καρδιακής Ανεπάρκειας κ. Καρατζάς, καρδιολόγοι, μέλη της ΕΚΕ, όπως ο κ. Παρίσης, η κα Κίτσιου, ο κ. Λάζαρος κι άλλοι, ειδικευόμενοι και νοσηλευτές.

Οι ειδικοί  συζήτησαν με τους διερχόμενους που επισκέφτηκε το περίπτερο της ΕΚΕ για τα συμπτώματα της εν λόγω νόσου, παροτρύνοντας ταυτόχρονα τους πολίτες να συμπληρώσουν ερωτηματολόγιο γνώσεων για την καρδιακή ανεπάρκεια.

Αξιοσημείωτη ήταν και η συμβολή προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών του τμήματος διατροφολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και του τμήματος Βιοστατιστικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι στήριξαν με την παρουσία τους την πρωτοβουλία της ΕΚΕ.

Επόμενος στόχος  της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας  είναι να ενημερώσει για το κοινό την θωράκιση της καρδιάς από ασθένειες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης. Οι σχετικές δράσεις θα πραγματοποιηθούν την προσεχή Παρασκευή 17 Μαΐου σε έξι πόλεις της χώρας ταυτόχρονα (Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Ηράκλειο Κρήτης).

 

Πηγη:https://virus.com.gr